Matgate med cocktailbar

Stasjonsvegen blir matgate med cocktailbar i det tidligere kirkekontoret i Evensen-gården.
– Matgata blir mer innholdsrik enn på lenge, sier Berga Hordvik og ramser opp deltakere der.
Det er her en skal finne foodtruck med fish and ships fra islandske Fish Happens A/S. De har også en islandsk rett kalt Kleina.
Mexikansk mat blir det også, og innvandrerkvinner vil være på plass med mat fra sine hjemland.
Det er også her Hofferburgeren skal være.
Kafeen på Gruetorget trekker ut på gata med bakte poteter til utpå kvelden på fredag, og er på plass igjen lørdag formiddag.
– Ingen poteter på natta for festfolket?
– Nei, de gir seg litt etter festen har begynt, men Hofferburger’n sørger for nattmaten, sier Heidi Frette Fredriksen.
Skarstad Gartneri skal også være med i Matgata.
COCKTAILBAR
– Og det blir cocktailbar?
– Ja, vi får besøk av Per Magnus Haig som skal servere spennende drikke i Evensengården, sier Stein Amundsen, en av flere travle i arrangementskomiteen.
Haig er kjent som driveren på Kvisle Herregård de siste elleve årene, arrangør av barkurs og stadig på farten med å servere og lære andre å lage mocktail og cocktail. For noen år siden ga han også ut boka «En bartenders bekjennelser».
– Jeg gleder meg veldig. Den fine gamle bygningen som Heidi Frette Fredriksen skal pynte med både interiør og blomster blir flott, sier Per Magnus Haig.

MED OG UTEN
– Det blir veldig hyggelig å være en del av sankthansfeiringa i Grue. Det blir gode norske smaker i drinker både med og uten alkohol. Her får en det som en vil på det området, sier Haig som også vil selge øl og vin.
Han sier han ikke vil fronte alkohol, men gode smaker.
– Som barkeeper skal en være ekspert på gode smaker, og det skal folk få kjøpt her, sier han.
– Blir det egne drinker for arrangementet?
– Jeg jobber med saken, men er ikke helt klar med hva det blir ennå. Men sankthansdrikke for Grue skal det bli, både med og uten alkohol, sier Per Magnus Haig.