Myrmoen ved Flisa er statlig sikret som friluftsområde. Nå planlegger Åsnes Kommune gjennomhogst i området.
Formålet med tiltaket er å gjøre området mer tilgjengelig og tryggere for publikum. Hogstplanene er godkjent i Myrmoen Forvaltningsråd. Forvaltningsrådet består av representanter fra frivillige organisasjoner som bruker Myrmoen, Åsnes Kommune har en representant fra Teknisk etat og Åsnes Kommuneskoger KF forvalter det hele innenfor de rammer og føringer Forvaltningsrådet gir.
– Det vil ikke bli flatehogst i området og intensjonen er at området etter hogsten visuelt skal framstå omtrent som i dag, selv om det enkelte steder vil bli litt mer glissent, sier skogforvalter Simon Andersson Støa i Åsnes Kommuneskoger KF.

SETTER PRIS PÅ AT DET RYDDES
Olav Nordermoen fra Flisa er ivrig bruker av området. Hver dag, unntatt søndager og dager med mye regn, er han og kona på sin daglige tur på Myrmoen. Han synes det er et fantastisk fint turområde og setter pris på at det blir «ryddet opp» litt.
– Hvis det blir luftigere så kan vi kanskje håpe på mindre mygg til sommeren også, sier Olav .

EN PERIODE MED BEGRENSET TILGJENGELIGHET
Arbeidet vil starte i slutten av januar og kommer til å pågå i cirka to uker. Med så mye frost som det er i bakken som det er nå, regner vi med at tømmeret kan kjøres ut uten at det blir kjørespor eller andre terrengskader, sier Simon
I selve hogstperioden vil det bli noe begrenset tilgjengelighet for publikum. Området vil fortsatt være åpent, men mindre arealer vil bli midlertidig avsperret, men dette gjøres slik at det alltid vil være mulig å benytte turveger og skiløyper i noe begrenset grad. Disse områdene vil bli merket med sperrebånd og skilt. Vi anmoder publikum om å respektere denne merkingen. Å bevege seg innenfor disse sperringene er forbundet med fare, fortsetter Simon.
Hogsten skal utføres av Glommen Mjøsen med maskiner tilpasset tynningshogst. De har lang erfaring med denne type arbeid.
– Vi har bare gode erfaringer dette firmaet og vet at de vil kunne gjøre jobben uten skader på gjenstående trær eller på bakken, avslutter Simon.
Hvis noen skulle ha spørsmål eller synspunkter på tiltaket er det bare å ta kontakt med Simon på telefon eller e-post.