I stasjonsbygningen på Kirkenær blir det akevittpub fredag fra klokka 18.00 til 23.00. Gotmar Rustad har plukket ut rundt 20 norske akevitter, som han håper mange vil smake på.
I årene før pandemien var det mange som tok turen innom Kirkenær stasjon for å lære mer om akevitt. Få, om noen, i vårt område kan mer om akevitt enn Gotmar Rustad.
– Det blir artig å komme i gang igjen etter pandemien nå. Under Sankthans på Kirkenær har det brukt å være bra besøk under akevittpuben, og jeg håper jo på minst like godt oppmøte denne gangen, sier han.
Rundt 20 norske akevitter har han plukket ut. Med seg i bagasjen har han også mange gode historier, både gamle og nye. Noen av akevittene kan Gotmar knytte ekstra gode historier til, men omtale av dem alle skal han sørge for.
Kirkenær stasjon egner seg fint som akevittpub, slik den ligger sentralt til på Kirkenær. Kort veg er det også videre til teltet for dem som vil vandre dit etter å ha besøkt Gotmar.
– Jernbanestasjonen er kanskje ikke verdens mest ventilerte lokale, men rent bortsett fra det fungerer det veldig bra. Og vi satser jo på at det blir godvær og mye folk, smiler Gotmar.