Nylig var reisenettstedet Reisekick.no på Finnskogen-besøk, og de to som står bak nettstedet innrømmer at Finnskogen ga på mye større opplevelser enn de forutså. For og lykkes med enda mer turisme mener de samarbeid er vegen å gå.
I mai hadde reisenettstedet Reisekick.no over 40.000 sidevisninger, og mange finner inspirasjon her til reiseopplevelser i inn- og utland. Bak nettstedet står Torill Berg og Bernt Roald Nilsen, og de innrømmer at Finnskogen var mer enn de trodde på forhånd.
– Vi var jo litt spente. Vi vet at mange har hørt om Finnskogen, men at ikke så mange kanskje har vært der. Vi ble veldig gledelig overrasket. Finnskogen har vi hørt omtalt som mystikkens grenseland, som vi også kaller det i artikkelen vår. Det er jo nettopp det men i tillegg så opplevde vi natur, kultur og folk som var veldig hyggelige, sier Nilsen til iSolør.no.
– ET SLAGS EPISENTER
De bodde noen netter hos Finnskogen Kro og Motell på Svullrya, og fikk oppsøkt mye av det som fantes i nærområdet herfra.
– At Svullrya var et slags episenter for Finnskogen visste vi jo, men Svullrya hadde mange flere tilbud enn vi kunne forestille oss. Personlig er vi opptatt av litteratur, og det var veldig spennende å besøke Åsta Holths hus og hage. Vi møtte mange hyggelige folk, sier Nilsen.

KAN BLI MYE STØRRE
Som drivere av én av landets største reisenettsteder reiser de to innom mange steder i løpet av et år. At potensialet på Finnskogen ikke er fullt utnyttet ennå er de helt sikre på.
– Her er det trivselsgaranti som jeg kaller det. Et eldorado for padling, sykling og friluftsliv i et spennende terreng. Finnskogen eksisterte lenge før grensene. Det skogfinske fant vi veldig spennende, og denne historien har et stort spennende potensiale som mange i fremtiden vil finne det spennende å reise til, sier Nilsen.
– Har du noen konkrete tips til hva aktørene på Finnskogen kan gjøre for og lykkes enda mer med reiseliv og turisme?
– Det er et veldig godt spørsmål som vi har fått mange ganger før andre steder. Jeg tror samarbeid mellom aktørene er et nøkkelord. Det viser seg på steder de har lykkes. Der aktørene har anbefalt hverandre, samarbeider om fellesprosjekter, og ikke minst markedsfører området sammen. Å bruke medier som radio og avis er nok veldig viktig, sier Nilsen.
Du kan lese hele artikkelen fra Finnskogen hos Reisekick.no.
