Gruetorget Kafé og Catering er meget fornøyde med helga.
Med lemping av korona-restriksjoner og et smittenivå som holder seg lavt, går samfunnet sakte. For siden mars har det vært utfordrende tider for næringslivet over hele landet.
En handelshelg som St.Hans på Kirkenær forrige helg er derfor gull verdt for den lokale handelstanden. Eierne av Gruetorget Kafé og Catering er fornøyde.
– Tusen takk for støtten og god respons hos oss i helgen! Det er hyggelig at dere kommer innom og kjøper mat, drikke og bestiller catering hos oss. Det betyr veldig mye for oss, sier Helga Heiberg og Karoline Rudstaden.
Selv om årets St.Hans var annerledes i år, fant likevel handelstanden andre løsninger for en trygg og fin feiring på Kirkenær. Blant annet var det bilopptog, handelsgate og byvandring i sentrum.
- LES OGSÅ: – Her er det alltid så mange blide og hyggelige folk
- LES OGSÅ: Rachid ønsker velkommen til en trygg og fin feiring
Foto: Terje Tønnessen St.Hans, Kirkenær 2020 Foto: Rune Grenberg
SER FRAMOVER – VI SKAL KLARE OSS
De to venninnene fra Gran og Hamar, som forøvrig fant seg hver sin Grue-«kær» og bosatte seg her, startet opp på Gruetorget i 2018.
Siden har de laget norsk tradisjonskost, kakebakst, påsmurte rundstykker, lunsjretter og drevet catering midt i hjertet av Kirkenær.

Men den siste tida har vært utfordrende for den relativt ferske kafeen.
For i mat- og restaurantbransjen kom korona-krisa på verst tenkelige tidspunkt.
– Det har vært tøft. Vintermånedene etter jul er jo stille og rolig, og da vårsesongen nærmet seg var vi klare til å satse videre, men da stengte hele Norge ned. Når man er eier og driver stedet selv, så er det skummelt.
Nå ser Rudstaden og Heiberg framover. Blant annet satser på mer normale åpningstider i løpet av august.
– Nå begynner det å gå bedre, og vi skal klare oss! Vi håper den gode trenden fortsetter og at folk ser verdien av å bruke oss. Jo flere som bruker oss når vi har åpent, jo bedre rustet er vi for å kunne åpne mer opp igjen, sier Rudstaden.
