• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
iSolør logo

ditt nettsted for siste nyheter fra Solør

  • Nettradio
  • Magasin
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
  • Nettradio
  • Solørradioen
    • Siste spilte
    • Radiobingo
    • Underholdningsguiden
    • Sendeskjema
  • Magasin
  • Dødsannonser
  • Annonsere på nett, papir og radio
  • Tips oss
  • Ansatte
Nyheter
3 minutter lesetid

Får ikke produsert nok Finnskogmat: – Etterspørselen er mye større enn vi klarer å produsere

TRENGER FLERE PRODUSENTER: Etterspørselen etter Finnskogmat er større enn produsentene klarer å levere. Merete Furuberg håper flere på Finnskogen vil starte med matproduksjon. Foto: Privat.
TRENGER FLERE PRODUSENTER: Etterspørselen etter Finnskogmat er større enn produsentene klarer å levere. Merete Furuberg håper flere på Finnskogen vil starte med matproduksjon. Foto: Privat.
Bjørn-Martin Brandett
Ansvarlig redaktør
Publisert: 15 oktober, 2020 11:46
Oppdatert: 15 oktober, 2020 11:46

Finnskogmat heter et nytt prosjekt som skal fremme produksjon av tradisjonsmat på Finnskogen. Men produksjonen er ikke stor nok.

Gjennom Finnskogen Natur & Kulturpark er det etablert et prosjekt om Finnskogmat, og målet er å sette fokus på tradisjonsmaten på Finnskogen. Merete Furuberg leder prosjektet, og sier at det finnes flere kunder enn produsentene klarer å lage mat til.

Les også: Slik skal turister, innbyggere og bønder få øynene opp for lokal mat

– Etterspørselen er mye større enn vi klarer å produsere. Det er ingen utfordringer med å få omsetning på finnskogmaten om flere produsenter blir med, sier Furuberg.

VIL HA FLERE MED

Hennes drøm er å få i gang matproduksjon på mange av de nedlagte brukene på Finnskogen. I slutten av august var det informasjonsmøte på Finnskogtoppen, og målet er at alle kommuner på Finnskogen skal ha et orienteringsmøte om prosjektet. Så setter koronaen en liten bremser på den fremdriften foreløpig.

– I november er det nytt møte på gang, og da er tema svedjerug. Hvorfor er det ingen på Finnskogen som produserer det? Det skjer andre steder i landet, men ikke på Finnskogen. Det må vi bare få i gang, sier Furuberg.

Saken fortsetter etter annonsen

Selv driver hun Finnskogen Natur-Kultur-Helse Gård som selvsagt er med på prosjektet. Det er også Bakehus Sunny, Siv Henningstad og Vemund Lyngås Jensen. Men det skulle gjerne vært enda flere produsenter.

– TA KONTAKT

– Nå er hjemmesiden oppe og går, og vi håper å spre informasjon i første omgang. Om flere vil starte med produksjon av mat på Finnskogen er det bare å ta kontakt. Markedet er der for å få solgt varene, sier Furuberg.

Skogfinnende hadde en egen evne til å rydde sine dyrkningsplasser på rett sted i forhold til sol, jordsmonn, vind og topografi.

I tillegg til at disse vokseplassene gir Finnskogmaten en unik smak, tilfører matprodusentene på Finnskogen spiselig kjærlighet med mystikk og huldrekraft. Maten fra Finnskogen er ren og kortreist, noe kundene vil ha.

Du vil kanskje også lese

MANGE BRANNER: Hvert år starter omlag 3.000 branner som følge av lynnedslag i Norge.Lynnedslag fører til flere tusen branner hvert år MANGFOLD: Furuberg håper å få med flere lokale bønder på prosjektet. Foto: FinnskogmatSlik skal turister, innbyggere og bønder få øynene opp for lokal mat – Vegen blir brukt som en flystripe Silje og Even har 24 marsvin hjemme i stua

Tips

E-post: post@isolor.no
Gå til tips-siden

Kontakt oss

Telefon: 46 900 800
Postboks: Kaffegata 5
2271 FLISA

Redaksjonen
post@isolor.no
Reklameavdelingen
odd.erland@isolor.no

Følg oss

  • RSS

Redaksjonen

Ansvarlig redaktør
Bjørn-Martin Brandett

iSolør har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Personvernerklæring Om informasjonskapsler
iSolør © 2021 · Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media - hamarmedia.no