• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

kav lokal

  • Nettradio
  • E-utgave
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
  • Det skjer i Solør
  • Debatt
    • Lokal debatt
    • Regional debatt
  • Nettradio
  • Solørradioen
    • Siste spilte
    • Radiobingo
    • Send inn arrangement til «Det skjer i Solør»
    • Sendeskjema
  • Magasin
  • Dødsannonser
  • iSolør-Appen
Logg inn
  • Min side
  • Kjøp abonnement
  • Annonsere på nett, papir og radio
  • Tips oss
  • Ansatte
  • Salgsvilkår
  • Personvern
NYHETER
3 minutter lesetid

Nå kommer Solør Akevitten i eksklusiv juleutgave

Liv Rønnaug Lilleåsen
Publisert: 04 november, 2019 00:00
Oppdatert: 11 november, 2020 13:09
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Akevitt-kæra skulle egentlig gi seg, men så fikk de en telefon.

Siden 2012 har den lokale akevitten vært fast inventar på svært mange spisebord hos solungene, særlig i jula. Bjørn Ola Bakken og Iver Helstad har siden oppstart samlet furuskudd og solgt Solør Akevitt til den store gullmedaljen, og ett år solgte de over 12.000 flasker. 

Men i år hadde Åsnes-kæra egentlig tenkt til å kaste inn håndkleeet. 

– Ja, vi hadde egentlig tenkt til å gi oss. Men så ringte brenneriet og spurte, og vi synes jo at Solør fortjener en egen juleakevitt! Dessuten er jo dette veldig moro å drive på med, forteller Bakken.

For i hånda står han og holder Solør Juleakevitt 2019 #1. I år kommer den lokale akevitten i egen juleutgave med nummererte flasker.

– Vi har valgt å begrense opplaget til én batch på 1.500 flasker. Den er med andre ord eksklusiv og det skal være litt jevt å få ta i den – som et fint samlerobjekt, sier Helstad.

LAGRET LENGRE – RUNDERE SMAK

Det er ikke bare det begrensede opplaget som gjør årets lokale potetbrennevin unik – smaken er også annerledes. Den er lagret i 12 måneder på velkjente Oloroso sherreyfat og madeirafat, mot 6 måneder som er lagringstida på Solør Akevitten. 

Saken fortsetter etter annonsen

– Derfor har den litt rundere smak og er litt mørkere i fargen. Den har 11-12 krydderblandinger blant annet appelsin og vanilje, som kanskje ikke er noe man forbinder med akevitt, forteller Helstad.

Og sist men ikke minst, karve.

– Karven er med på å dempe feit mat, så derfor er den tilpasset feit og god julemat.

cognac-bertelsen med på laget

Det er Det Norske Brenneri, som holder til i Grimstad, som kontaktet Bakken og Helstad nettopp fordi de har solgt så bra av Solør Akevitten tidligere i år.

Bak står cognac-gründer Jon Bertelsen som blandingsekspert, også kalt «master blender», mens Bakken og Helstad har vært «master tasters», ifølge dem selv. 

Akevitt-kæra har stor tro på årets juleutgave. 

– Jeg tror folk vil bli overraska over smaken, og jeg håper og tror folk kommer til å like den. Tradisjonen tro, så står det «gærgod» på flaska, og det er den, avslutter Helstad.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Det er ikke tillatt å kopiere fra siden eller legge ut skjermdump av artikler.

Tips

E-post: post@isolor.no
Gå til tips-siden

Kontakt oss

Telefon: 40 40 71 01
Postboks: Kaffegata 5
2271 FLISA

Redaksjonen
post@isolor.no
Reklameavdelingen
odd.erland@isolor.no

Følg oss

  • Facebook
  • RSS

Redaksjonen

Ansvarlig redaktør
Bjørn-Martin Brandett

isolor.noRedaktørplakateniSolør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. iSolør har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Lenk gjerne til oss, men ikke kopier materiale fra iSolør uten å ha en avtale med oss.
Personvernerklæring
iSolør.no © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no