• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

kav lokal

  • Nettradio
  • Eavis
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
  • Det skjer i Solør
  • Debatt
    • Lokal debatt
    • Regional debatt
  • Nettradio
  • Solørradioen
    • Siste spilte
    • Radiobingo
    • Send inn arrangement til «Det skjer i Solør»
    • Sendeskjema
  • Magasin
  • Dødsannonser
  • iSolør-Appen
Logg inn
  • Min side
  • Kjøp abonnement
  • Annonsere på nett, papir og radio
  • Tips oss
  • Ansatte
  • Salgsvilkår
  • Personvern
NYHETER
3 minutter lesetid

Hektiske timer på kjøkkenet for å lage populær elevkantine

KOSER SEG PÅ KJØKKENET: Mat- og helsefag er populært. Her ser vi fra venstre Emilie Amundsen, Mali Justad, Tim Ruben Michaelsen Hanmeren, Ådne Johnsæter, Mina Cai og Isabelle Bakke.
Bjørn-Martin Brandett
Publisert: 01 mars, 2019 00:00
Oppdatert: 11 november, 2020 13:01
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Storskolen ved Flisa skole har én gang i måneden kantinetilbud. Bak står 6.-klasseelevene som i mat- og helsefaget kokkelerer i stor skala for å mette mange munner ved skolen.

6. klasse har mat- og helsefag én gang i uka, og lærer mye om matlaging og helse her. En gang i måneden slår de på stortromma og lager et kantinetilbud til resten av storskolen ved Flisa skole.

– I dag lager vi kjøttkaker og mos til de andre 5.-, 6.- og 7.-klassingene, sier Anders, som er én av elevene som står bak ordningen.

Tidligere har de blant annet servert pasta, pizza, tomatsuppe og kyllingsalat. Kantina har også tilbud om dessert, og her byr de på blant annet gelé og fruktspyd.

– Dette gjør vi for at elevene skal slippe å ha med mat, og samtidig får de tilbud om varm mat. Vi som driver med kantina synes det er veldig greit, sier Kevin.

Overskuddet går til elevene

Favoritten til elevene er nok så langt pizza. Elevene betaler 25 kroner for å få varmmat, og overskuddet fra kantinedriften går tilbake til elevrådet. De bruker pengene til å kjøpe inn leker og andre ting som trengs ved skolen.

Saken fortsetter etter annonsen

– Som regel går matlagingen veldig bra, om ikke noen gjør feil da. Jeg klarte å blande tomatpurré i en dressing en gang. Da klikka lærer Wenche Olsrud i vinkel. Men den ble god da vi fikk fjerna det meste igjen, avslører Kevin.

Olsrud ser at elevene lærer mye av kantinedriften, og at de andre elevene setter stor pris på tilbudet.

– Elevene kommer hit på kjøkkenet og kjøper mat, og tar den med seg på klasserommet. Veldig lærerikt for de som driver med kantinedriften, og veldig godt for de som kjøper maten, sier Olsrud.

Anders mener bestemt at han lager mer mat hjemme nå, etter at han startet med kantinedrift på skola.

– De hjemme er veldig fornøyd med at jeg lager mer mat, sier han.

BAKER: Disse tre karene har ingen problemer med å rulle ut gjærbaksten på skolekjøkkenet. Her ser vi Ådne Johnsæter (fra venstre), Tim Ruben Michaelsen Hammeren og Casper Mathiesen.
RØRER KJELEN: Tuva Langerud Guttormsen (til venstre) og Isabelle Bakke har full kontroll på gryta.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Det er ikke tillatt å kopiere fra siden eller legge ut skjermdump av artikler.

Tips

E-post: post@isolor.no
Gå til tips-siden

Kontakt oss

Telefon: 40 40 71 01
Postboks: Kaffegata 5
2271 FLISA

Redaksjonen
post@isolor.no
Reklameavdelingen
odd.erland@isolor.no

Følg oss

  • Facebook
  • RSS

Redaksjonen

Ansvarlig redaktør
Bjørn-Martin Brandett

isolor.noRedaktørplakateniSolør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. iSolør har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Lenk gjerne til oss, men ikke kopier materiale fra iSolør uten å ha en avtale med oss.
Personvernerklæring
iSolør.no © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no