Kjøkkensjef Berit Mo hylles og feires for sine mange år som ansatt hos Skaslien gjestgiveri i Grue.
Året er 1986. Berit Mo har nettopp begynt som lærling ved Skaslien gjestgiveri på Kirkenær. Kokken Morten Skaslien skal vise henne hvordan man lager ordentlig remulade, sier han.
– Jeg finkutta absolutt alt, silte og dreiv på. Nå er det jo maskiner til slikt, og det tar mye kortere tid. Ellers hang jeg på Elin, Ottar, Morten og Åse-mor Skaslien, så klart – det var jo de som var på kjøkkenet, forteller Mo, som nå er kjøkkensjef.
Gjennom 30 år ved restauranten har hun vært med på store endringer og mange epoker – alt fra 80-tallets frossenmat-bonanza og til i dag med fersk og lokal mat av høy kvalitet.
Nå er hun av Det Kongelige Selskap for Norges Vel tildelt Medaljen for lang og tro tjeneste.
– Jeg ble ordentlig overraska! Jeg hadde ikke helt tellinga, så jeg visste ikke at vi hadde kommet så langt som 30 år. Jeg er veldig glad, det er så fint å bli satt pris på. Og det er klart at jeg ble rørt!
FØLER SEG privilegert
Jubileet ble markert i slutten av oktober, og ordfører Rune Grenberg overraska henne med medaljen. I samme anledning ble det middag og en teambuilding-samling for alle ansatte. Nå har de alle mann ladet opp batteriene til en travel sesong fram mot jul.
Mo stortrives på Skaslien.
– Vi har det veldig bra i hoppes her! Jeg føler meg heldig, og privilegert som har hatt en slik jobb å gå til i så mange år. Men jeg har stått på og jobba veldig hardt.
– Da blir det 30 nye år her, da?
– Vi får se. For med den pensjonsordningen vi har i dag, så er det ikke bare å gå av tidlig. Nei, jeg tar ett år av gangen, jeg. Jo mer vi har å gjøre desto bedre er det.
