Du har kanskje sett ham i den fargerike matvogna midt i Flisa sentrum. Nå åpner han Solør Sushi og Wok – og matvogna den blir med videre på reisen.
– Jeg er veldig glad! Dette er jo drømmen min, sier Logiiraz Ganbat.
– Nå har jeg jobbet i en liten foodtruck en god stund, så det er godt å utvide med et stort kjøkken, flere ansatte og, ikke minst, å få kunder som kan sitte ned og nyte et godt måltid.
For på fredag braker det løs. Da åpner han Solør Sushi og Wok midt i Flisa sentrum, i lokalene hvor Mellem gårdsmatutsalg holdt til tidligere.
På menyen står fersk sushi og varme retter, og på åpningsdagen blir det live-musikk, forteller Ganbat.
– Alle er hjertelig velkomne, og jeg håper mange tar turen. Her blir det tradisjonell mongolsk musikk, god stemning og god mat.
POPULÆRT UTSALGSSTED
Rett over gata har han siden februar i år laget sushi til den store gullmedaljen i sin fargerike matvogn, og solungene har strømmet til.
– Det ser ut til at folk liker maten jeg lager, og det gjør meg glad, sier Ganbat ydmykt, som har lang erfaring å lage sushi blant annet fra Aker Brygge i Oslo.
Nå blir matvogna med videre på reisen. Den skal nemlig brukes til catering og til markeder rundt om i distriktet, forteller Ganbat.


