Marerittsletta på Arneberg har i lang tid vært preget av enorme teleskader. Med mye tungtransport har mange bilister fryktet ulykker. Statens vegvesen har i høst gjennomført vedlikeholdsarbeid som har ført til en bedret trafikksikkerhet og fremkommelighet over sletta.
Samferdselsdepartementet bevilget i år 26 millioner kroner til opprusting. Byggeleder Bjørn Dybendal kan fortelle at arbeidet har gått knirkefritt.
– I og med at vi kom i gang såpass sent var vi nødt til å ha en god framdrift, og det har vi klart. Mye takket være entreprenørene i Veidekke, alle ære til dem, sier Dybendal.
– Vi har heller ikke fått en eneste klage. Det har vært bra flyt, og god koordinasjon av trafikken, legger Dybendal til.
EFFEKTIVT ARBEID
Totalt 50.000 kubikkmeter masse har blitt transportert inn og ut, og det har blitt lagt 1800 tonn asfalt.
– Den har vært en omfattende jobb på den 1200 meter lange sletta. Veibredden er nå 9,05 meter og vi har gravd 1,5-2 meter ned i jorda for å skifte ut masse, forteller Dybendal.
– Det har blitt lagt et orienteringslag med asfalt. Til sommeren skal vi legge et bindelag og en slitelag, sier byggelederen.
Prosjektleder Atenja Solberg forteller også at det skal bli 4 kilometer med nye veilys.
– Vi er også veldig takknemlige for at vi har hatt en god dialog med de 10 grunneierne, sier hun.
INGEN KLAGER
Solberg kan bekrefte at arbeidet har vært svært effektivt, og det er mye på grunn av god dirigering av trafikken.
– Selv om det har vært venting, har ikke bilistene klaget, sier Solberg.
Hun og byggeleder er imponert over jobben Veidekke har gjort, med Bjørnar Bakken og Morten Storholm i spissen.
– Det har gått smurt, mye på grunn av deres arbeid, sier Dybendal.
TIDEN FREMOVER
Vogntogene med tonnevis av last har svaiet som strå i vinden over den humpete sletta. Berg og dal-banen har blitt til ei rett og fin strekke.
– Og spørsmålet vi alle lurer på; hvor lenge holder det?
– Jeg tror dette går bra, jeg. Det ville være overraskende dersom det skulle skje noe nå. Men det kan bli noen småsvanker til våren, men det tar vi med det nye asfaltdekke, forklare Bjørn Dybendal.


