Kjell Magne Nordvi er fortsatt aktiv som veteran i orienteringsmiljøet, og reiser verden rundt på nye turer og løp. Nå vil han ha flere veteraner med ut i skogen igjen.
Nå vil Kjell Magne Nordvi samle tidligere lokale orienteringsløpere til nye opplevelser, som ambassadør for «Comeback-klubben».
– Jeg begynte med orientering i 1966, og vi var veldig mange på samme alder. I Løten var orientering en veldig stor idrett, blant annet som følge av det aller første Europamesterskapet i orientering, som ble holdt i Løten i 1962. Etter EM var det en voldsom interesse for orientering og vi var minst 25 jevnaldrende som sprang. Vi hadde et fantastisk kameratskap og slik var det også mange andre steder i distriktet. Kjellmyra var en enorm stor og aktiv klubb, og de kom alltid med to fulle busser på store løp. Grue hadde også mange bra løpere på den tiden, forteller Nordvi.
Norges orienteringsforbund har som mål å øke interessen om orientering og har derfor satt i gang det som kalles «Comeback-klubben».
– I Sverige er det cirka 100.000 aktive løpere, mens i Norge er det rundt 25.000. I forhold til folketallet burde vi vært dobbelt så mange som i dag! Orientering er en teknisk vanskelig sport, der du skal forstå kart, kompass og forstå kartbildet mot terrengbildet. Det krever en del, og ofte må foreldrene være med litt. Det er ikke en sånn sport du kan levere ungene i en hall, og hente de igjen om et par timer. Det gjør at det er litt tyngre med rekruttering, og vi ser at de som starter med orientering, de har også foreldre som har drevet med orientering, forteller Nordvi engasjert.
Forbundet har nå startet «Comeback-klubben» med mål om at tidligere o-løpere skal starte opp igjen.
– Jeg har blitt oppnevnt som ambassadør i «Comeback-klubben», som en av to i Norge. Grue IL hadde et o-løp på Svullrya i mai, og der hadde vi en egen comeback-klasse. Jeg holdt på å sende meldinger og mailer til gamle o-løpere, men de hadde vondt i kneet, vondt i hofta osv. Men noen løpere kom, en hadde veldig vondt i knea og hadde ikke brukt kompass på 40 år, men kom i mål og var veldig glad – hadde ikke kjent at han hadde vonde kne engang! smiler Nordvi.
Det finnes mange forskjellige klasser i orientering.
– Ja, blant annet «herrer over 17 år», der kan du være fra 17 og til 100 i nybegynner. Så kan du gå over i «C-klasse» etter hvert, da blir det litt mer teknisk krevende. Så har du «B-klasse» og når du kommer over i «A-klassa», det er da begynner å bli riktig moro! Da begynner det å bli krevende, og det er jo derfor vi holder på med dette her, vi som har holdt på en stund. Vi søker den utfordringen som er i det tekniske. Det holder jo en ganske bra form i hodet da, og det har vist seg at unger som driver med orientering – de blir veldig gode i matematikk, forteller Nordvi.

