• Hopp til primær menyen
  • Hopp til hovedinnhold
  • Hopp til bunntekst
logo

kav lokal

  • Nettradio
  • Eavis
  • Dødsannonser
Meny
  • Nyheter
  • Det skjer i Solør
  • Debatt
    • Lokal debatt
    • Regional debatt
  • Nettradio
  • Solørradioen
    • Siste spilte
    • Radiobingo
    • Send inn arrangement til «Det skjer i Solør»
    • Sendeskjema
  • Magasin
  • Dødsannonser
  • iSolør-Appen
Logg inn
  • Min side
  • Kjøp abonnement
  • Annonsere på nett, papir og radio
  • Tips oss
  • Ansatte
  • Salgsvilkår
  • Personvern
NYHETER
2 minutter lesetid

– Matgata er viktig for Sankthans-feiringen

FLYTTET UT: Ottar Skaslien har tatt med seg deler av virksomheten ut til Matgata under Sankthans.
Bjørn-Martin Brandett
Publisert: 24 juni, 2016 00:00
Oppdatert: 11 november, 2020 12:25
Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Ett av hovedtrekkplastrene under Sankthans-feiringen på Kirkenær er Matgata. Ottar Skaslien hos Skaslien Gjestgiveri er ikke i tvil om at Matgata har blitt viktig både for arrangementet og utstillerne.

Det er vanskelig å bevege seg rundt i Matgata på Kirkenær under Sankthans uten å bli sulten. Det vrimler av utstillere med gode kvalitetsprodukter, og her får du kjøpt alt fra kortreiste medisterkaker til vårruller.

– I dag har vi med oss medisterkaker av økologisk frilansgris, og medisterdeig med ramsløk. Det er enkelt, men veldig godt, sier Ottar Skaslien og Skaslien Gjestgiveri.

I forbindelse med Sankthans har han flyttet deler av virksomheten ut i Matgata, og det angrer han ikke på.

– Jeg står i kjølerommet og på kjøkkenet døgnet rundt gjennom hele året. Det er fint å komme seg ut for å se litt folk også, ler Skaslien.

Saken fortsetter etter annonsen

Folk er opptatt av mat

Skaslien mener Matgata er viktig for Sankthans, og at folk er opptatt av mat og hvor den kommer fra.

– Kortreist mat er én ting. Men det viktigste er at maten er så rein som mulig. Økologisk mat eller villt som har levd ute gjennom hele livet.  Et lam som lever ute hele sitt liv smaker noe helt annet enn et båsdyr, sier Skaslien.

Matgata holder åpent både fredag og lørdag, og her finnes det en rekke lokale utstillere.

Du vil kanskje også lese

Ingen relaterte artikler.

Det er ikke tillatt å kopiere fra siden eller legge ut skjermdump av artikler.

Tips

E-post: post@isolor.no
Gå til tips-siden

Kontakt oss

Telefon: 40 40 71 01
Postboks: Kaffegata 5
2271 FLISA

Redaksjonen
post@isolor.no
Reklameavdelingen
odd.erland@isolor.no

Følg oss

  • Facebook
  • RSS

Redaksjonen

Ansvarlig redaktør
Bjørn-Martin Brandett

isolor.noRedaktørplakateniSolør arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. iSolør har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til. Lenk gjerne til oss, men ikke kopier materiale fra iSolør uten å ha en avtale med oss.
Personvernerklæring
iSolør.no © 2025 · Løsningen er designet og utviklet av Dyplink - dyplink.no