Trolig blir det besøksrekord for Nabo'n i Våler lørdag kveld da Solør- og Elverums-bandet Spelloppmaker spiller opp til fest. Med er også trubadur Super-Geir som skal sørge for musikk før og etter Spelloppmaker-konsertene.

Arrangøren har valgt å droppe forhåndssalg av billetter, og det av den enkle grunn for at de ønsker å få festfolket tidlig ut. Det er en kjensgjerning at lange vorspiel hos festfolket gir lite omsetning i kassa for utelivsbransjen.

- Vi har hatt en del etterspørsel på forhåndssalg av billetter, men har valgt å si nei til det. Vi åpner dørene klokka 20.00 denne lørdagen, og her er det først til mølla som gjelder, sier Julianne Mobekk hos Nabo'n.

Ingen selvfølge med stempel

Selv har hun sett at det kan bety et renn av folk klokka 20.00 som betaler inngang og reiser hjem for å fortsette vorspielet.

- Det er en problemstilling vi kjenner til. Men samtidig finner vi ingen bedre måte å løse dette på. Lørdag regner vi med fullt hus, og de som kommer tidlig for å kjøpe billett for så og reise hjem blir orientert om risikoen rundt det. Selv om de har kjøpt billetter det ingen selvfølge at de slipper inn klokka 01.00 dersom lokalet er fullt. De som spekulerer i å kjøpe billett på denne måten må selv ta risikoen, sier Mobekk.

Hun har diskutert mulige løsninger med flere, og blant annet med vaktene. Dette er den beste løsningen de har kommet opp med.

Plass til 150 personer

I lokalet er det plass til 168 personer, men bandet trenger en del plass til scene. Derfor er taket satt til 150 personer inne lørdag kveld.

- Vi håper jo at det blir fullt lørdag, og at folk kommer tidlig for å oppleve musikken. Dette er én av de største arrangementene vi har hatt noen gang, og blir det en suksess vil vi bygge videre på det utover våren. Særlig har vi ute store muligheter til å lage større arrangement, sier Mobekk.

Henrik Berg Enger er vokalist i Spelloppmaker, og gleder seg til lørdag. Også han tror på fullt hus denne lørdagen.

- Vi i Spelloppmaker har ikke spilt på Nabo'n før, men gleder oss veldig til det. Da vi tok de første bildene til bandet gjorde vi det hos nettopp Nabo'n, og vi i bandet trives veldig der. Lørdagen ser vi stort frem til, sier Berg Enger.