• TROR PÅ FISKETURISME: Per Ola Bjørneseth (fra venstre), Thomas Bjørneseth og Rolf Magnus Grenberg tror på fisketurisme i Solør. Sammen med Øystein Nymoen har de startet Explore Finnskogen, og nå har de laget en video for å skape blest.

Rolf Magnus Grenberg, Per Ola Bjørneseth, Thomas Bjørneseth og Øystein Nymoen har stiftet Explore Finnskogen AS, og tilbyr blant annet guiding i gjeddefiske på Finnskogen og i Solør. Nå har de fått laget en video som skal skape enda mer blest rundt gjeddefiske.

- Filmen ble laget i vår av Tørt Fly Fishing, og vi er fornøyde med at over 1.200 allerede har sett den, sier Thomas Bjørneseth til iSolør mandag ettermiddag.

Selskapet fra Stange lager mange fiskefilmer, og ble med gutta ut på tur i vår for å lage denne filmen.

- Den legges ut på sosiale medier, og det er flere butikker og leverandører som har lagt den ut. De liker nok at vi bruker utstyret deres, sier Bjørneseth.

Fisking er populært

Interessen rundt gjeddefiske er stadig økende, og det setter guttene i Explore Finnskogen stor pris på.

- Videoen håper vi skal friste enda flere til å bli med oss ut. De fleste av våre kunder er fra Norge, men også noen fra Tyskland og Nederland har vært med ut på guiding, sier Bjørnseth.

Det er mange barnefamilier som setter stor pris på opplegget, og en del fedre som gjerne vil ha med barna ut for å lære mer om fiske på skogen.

Målet er at Rolf Magnus skal ha full jobb med Explore Finnskogen om noen år, og ved behov må det leies inn ekstra guidere. I første omgang satser Explore Finnskogen på fiske, men guttene ser ikke bort fra at dette er noe som kan utvides på sikt.

- Starten har vært veldig bra, og vi tror dette kan bli veldig positivt for regionen vår, smiler Bjørneseth.