• NYE TOMTER: Ole Solbraa vil legge ut flere attraktive tomter på Flisa Terrasse.

Det synes varaordfører Kristian Botten Pedersen er en meget god idé og vil ha tomtene med i den nye «arealplanen» som Åsnes kommune skal legge fram i løpet av høsten.

- Dette er en etterlenget «arealplan», det er ikke gjort på mange år og vi er altfor seint ute, men nå kommer den endelig. Jeg kan ikke uttale meg på vegne av noen, men det virker som det er enighet for en videre utvikling på Flisa Terrasse, forteller Botten Pedersen.  

Botten Pedersen mener det er viktig med disse spesielle tilbudene, for at Flisa skal være attraktive for unge som flytter hjem eller andre som vurderer å flytte til Landsbyen Flisa. 

- Jeg mener Flisa Terrasse tilbyr noe spesielt og at det gjør det attraktivt for folk å flytte hit. Det er kjempefint at det bygges sentrumsnære leiligheter, men vi trenger begge deler. Jeg måtte tenke meg om, for jeg vil jo ikke ødelegge for de planene som er i sentrum. Men jeg mener at dette er to forskjellige målgrupper, så det bør ikke være noe konflikt i dette, sier Botten Pedersen.

- ambisjoner om å få fart på utbygging

Botten Pedersen mener de planlagte tomtene på Flisa Terrasse, vil være veldig attraktive.

- Jeg mener at noen av tomtene vil bli så attraktive, at selv om de jobber i Elverum eller på Kongsvinger, så vil de velge å bo på Flisa Terrasse. Noen vil sikkert argumentere mot dette og si at det er jo fortsatt ledige tomter på det nåværende feltet. Men en ny «arealplan» planlegges for 12 år framover og vi har jo ambisjoner om å få litt mer fart på utbyggingen, enn det har vært de siste 12 årene, forteller Botten Pedersen.

Fylkesmannen må også godkjenne planene.

- Ja, men at det ikke er matjord som skal brukes, må jo være positivt. Dette må være det mest attraktive tomteområdet på hele Indre Østland, det er lite som kan måle seg med dette området. For de som mener at det blir ødelagt noen fine turstier der oppe, og jeg er glad i de stiene jeg og, så vil jeg si at vi har mer enn nok av fine stier og berg i Åsnes, sier Botten Pedersen.