Hanne Bjugstad og Julia Heiberg som står bak Kaveringskvelden har selv flyttet hjem igjen, og vil at flere solunger skal snakke med hverandre og bygge nettverk.

- Vi er flinke til å kavere med dem vi kjenner godt fra før, men for de som har flyttet hjem og kanskje ikke har allverdens nettverk kan dette være en fin anledning til å møte andre, sier Julia Heiberg.

For Solør-kommunene jobber massivt med å få utflyttede solunger til å pakke snippsekken og komme tilbake. Men når de er tilbake hører de kanskje ikke like mye.

- Derfor ønsker vi å få til en uformell arena for inspirasjon, og for å høre på de som har flyttet hjem og lyktes. Mange har skapt sine egne arbeidsplasser, og det kan inspirere mange, sier Heiberg.

Spennende historier

Med på opplegget torsdag 9. november er Frank Rognstad som konferansier og presenterer. Vider skal Luisa Arango fortelle sin historie om Tagyourshoes, og Christine Mowinckel og Kristian Rostad forteller om sine planer for tretopphytter i Gjesåsen.

- Med oss har vi også Uno Møller og Elida Inman. De var tidligere en del av Team Me, og lager nå fine opplevelser for unge i Åsnes Kulturskole, sier Heiberg.

Ettersom Solør Næringshage og Solørfondet er med på laget koster det ingenting å komme. Men arrangørene vil gjerne at folk melder seg på, slik at de kan se noenlunde hvor mange som kommer.

- Arrangementet er for hele Solør, og det er mange som ønsker å være med på å videreutvikle Solør.  Målet er å få til et par-tre kvelder også neste år, og at dette kan bli en føljetong, sier Heiberg.

Du kan melde deg på arrangementet her.