Sankthans er årets store høydepunkt i Grue, og kommunen skal bidra til å løfte Sankthans enda et hakk. Grue kommune inviterer nemlig til innbyggerfest, og ordfører Wenche Huser Sund håper mange møter opp.

- Dette er en fest hvor vi inviterer alle innbyggerne i Grue. Både de som har bodd her lenge, nyinnflyttede og de som ønsker å flytte hit. Det blir en heidundrende fest i teltet på Kirkenær, og dette er et arrangement som vi alle fortjener, sier Huser Sund entusiastisk.

Hun mener at mange i Grue har bidratt i dugnaden med å spre positivitet rundt kommunen. Opplegget passer for hele familien, og starter klokka 17.00 denne lørdagen. Nora Jabri skal spille på innbyggerfesten, og hun starter sin konsert klokka 19.00.

Fortsatt mål om 5.000

Grue-ordføreren har stadig nye ideer om hvordan hun skal klare å øke innbyggertallet, og målet er fortsatt 5.000 innbyggere. Den viktigste målgruppa for innflytterkampanjen til Huser Sund er barnefamilier. For det trenger Grue flere av.

- Det dør flere enn det fødes i Grue, og det er innflyttingen som gjør at vi befolkningen øker. Vi trenger flere barnefamilier som kan trille barnevogn på Kirkenær, og vi skal vise dem alt Grue har å by på. Vi vil at barnefamiliene i Oslo-området skal ta et verdivalg å bo på bygda, smiler Huser Sund.

I tillegg til at innbyggerfesten skal rekruttere nye innbyggere, og være en takk til alle som bor i Grue, er det også med på å bygge opp Kirkenær Handelsstandsforenings arrangement.

- Sankthans er kjempeviktig for Grue, og dette er vår store helg. Handelsstand gjør en kjempejobb, sier Huser Sund.

Bussen som opprinnelig ble satt opp fra Oslo til Kirkenær er avlyst.