Det er en tradisjon at DNT Barnas Turlag Solør arrangerer Kom deg ut dagen for sine medlemmer to ganger i året. I 2019 er dette 3. februar og 1. september. Hovedsaklig er dagene for medlemmer, men Ann Silje Torpen Sæther, leder i DNT Barnas Turlag Solør, forteller at alle som vil kan komme, og kanskje noen ønsker å bli medlem. 

- Vi ønsker å få barn og unge ut i aktivitet, komme seg ut selv om det er kaldt. «Kom deg ut dagen» har vært en tradisjon så lenge jeg kan huske, og i år skal vi til aktivitetsparken på Kjellmyra for å ake, forteller Torpen Sæther. 

- Hvorfor er «Kom deg ut dagen» så viktig?

- Det er viktig at barn og unge kan komme seg ut, ha det sosialt med andre på sin alder, i tillegg kan man møte nye folk, og leke i snøen, sier Torpen Sæther.

- Hvordan er responsen fra andre folk?

- Det er alltid bra respons, og vi bruker å ligge rundt 40 til 50 deltakere på vært arrangement. Foreldrene syntes det er et godt tiltak til å samle folk, og hygge seg, sier Torpen Sæther.

Akedag i Kjellmyra aktivitetspark

- Planen for «Kom deg ut dagen» i år?

- Vi starter klokka 12.00 på Kjellmyra, med samkjøring fra Våler taxi klokka 11.30, Grue rådhus klokka 11.30 og Åsnes Folkebibliotek klokka 11.40. Hva som skjer den dagen er ikke helt bestemt, men bålpanna blir tent og vi disponerer varmestua, forteller Torpen Sæther.

- Hvor kan man finne informasjon om turer dere arrangerer?

- Vi har en Facebook-side som vi oppdatere jevnlig, men også nettside som blir oppdatert. Søk på DNT Barnas Turlag Solør, forteller Torpen Sæther.