En del julegaver fra Maxbo blir nok å finne under juletrærne i Solør også i år, men det er kanskje ikke denne butikken som merker julestria mest.

- Folk har vel andre ting å gjøre før jul enn å løpe i en byggevarebutikk. Men noen er innom, og vi har alltids noe å friste med, sier Leif Julius Kalnæs, som er daglig leder hos Maxbo Flisa.

At førjulstida er litt roligere er ikke noe nytt. Slik har det vært de 15 årene Kalnæs har ledet den lokale byggevarebutikken. Men 2017 har vært et bra år for Maxbo Flisa, og særlig satsingen på kjøkken har slått godt an.

- Vi fikk opp en ny utstilling som ble ferdig på juli, og det har blitt en stor suksess. Nå selger vi Møbelkjøkken i Maxbo-kjeden, og de siste månedene har salget vært bra. Samtidig har vi en meget dyktig kjøkkenselger, med 20 års erfaring og fartstid fra Solør Kjøkken, sier Kalnæs.

Mange prisklasser

Mange forhandler kjøkken i dag, og det finnes et stort utvalg i alle prisklasser. Fra 20.000 kroner og nesten så langt oppover du vil. Men kvaliteten er det stor forskjell på.

- Pris og kvalitet henger selvsagt sammen. I Solør er ikke konkurransen veldig stor på kjøkken, men reiser du ut finnes det selvsagt mange som forhandler kjøkken. Hos oss er vi opptatt av kvalitet, og at folk skal kjøpe noe som varer, sier Kalnæs.

Da det kommer til bygging i Solør er det lite nybygg på gang, men mange pusser opp og bygger på. Det er omtrent som det har vært tidligere.

- Ja, byggingen er på det jevne. Skulle noen finne på å gjøre noen prosjekter i løpet av romjula har vi selvsagt åpent på virkedagene mellom jul og nyttår, smiler Kalnæs.