– Vi kommer til å ha et telt stående i krysset ved Gravbergsvegen og Finnvegen, der det blir servering av grillmat, vafler og kaffe. Så vi håper på mye folk, sier Asbjørn Venberget, som i år som i fjor er med for velforeninga. 

I fjor brukte de grendehuset til servering, men i år setter de altså opp telt for å være nærmere folk. 

– Betyr mye å være med

– Det betyr veldig mye for velforeninga å være med på dette, og folk utenfra stiller også opp, sier Frida-Elise Fredin. 

I alt sokner om lag 100 personer til Hof Finnskog Velforening, og den 16. februar er 25 av medlemmene fra foreninga ute og jobber. 

Gjengen fra Hof Finnskog skal ikke bare servere mat i år, men også være parkeringsvakter. 

– Dette betyr vel litt for velforeningen økonomisk?

– I fjor gikk vi i null, så det er vi fornøyde med i og med at det var det første året. Vi gjør dette her mer for opplevelsen enn for pengene, sier Fredin. 

– Største som skjer i Åsnes

– VM-runden i rally er det største som skjer i Åsnes i år, så at det skjer på Hof Finnskog er viktig. Folk får sett mer av utkantene, så det er klart det hjelper på markedsføringen av området, sier Venberget. 

Venberget og Fredin kan melde om godt over én meter med snø i området nå, og de tror ikke det er noen fare for at snøen smelter før Rally Sweden. 

Hof Finnskog Velforening oppfordrer alle som tar turen til å ha med seg kontanter, da dekninga ikke er god i området der rallyet foregår. Dermed blir det vanskelig med kortterminalforbindelse.