Bare i høst er 17 personer med adresse i Solør på listene over deltagere på etablereropplæringen i Hedmark. Totalt er 29 personer oppført på listene over deltagere på etablereropplæringen i 2016, ifølge tall fra Hedmark fylkeskommune.

-Ser vi tilbake til 2011, så er det i år rekordmange fra Solør som går med tanker om å skape egen og kanskje også flere arbeidsplasser, det trenger vi for å skape vekst i Solør, sier Thor Arnstein Berg, daglig leder i Solør Næringshage.-Vi merker at det er stor interesse for etablereropplæringen, det er bra at mange tør å tenke nytt, supplerer Bernt Hjelmervik og Aud Christensen i AB Utvikling.

Nyttig for nye og etablerte

Det er Solør-firmaet AB Utvikling som siden 2014 har jobbet på oppdrag for fylkeskommunen med etablereropplæringen i Hedmark. Hjelmervik sier at de gjennom årene har hatt ca. 200 personer på kurs i året siden 2014 for å lære om å lage forretningsmodell og skaffe seg bedre beslutningsgrunnlag for å starte virksomhet. Det tilsvarer mellom 500 og 600 siden starten. 

-Etablereropplæringen passer for både helt nye og for de som har drevet virksomhet en stund. Uansett hvilken fase man er i, må man alltid tenke nytt og framover, sier Christensen.

Gründerrådgiver Anette Strand Sletmoen ved Solør Næringshage forteller at de stadig har folk innom, som kommer med ulike tanker om næringsvirksomhet.-Bare siden vi startet 1. september har vi hatt kontakt med rundt 15 personer som går med tanker om noe nytt, sier Sletmoen.

Samspill i Solør

Næringshagen inviter nå også alle til frokostmøte i Solør den 28. oktober, hvor man har fokus på samarbeid i Solør. Blant annet ønsker man å få til et samarbeid om å skape folkefest i Solør under Rally-VM til vinteren.

-Vi mener at det er svært viktig at næringslivet og ulike aktører blir enda bedre på å samarbeide for å skape utvikling. Målet er å skape mer samspill og vinn-vinn-gevinst for alle, samstemmer AB Utvikling og Solør Næringshage.