Anita Madshus i Felleslista i Grue er alt annet enn fornøyd med mandagens vedtak i kommunestyret. Som ventet fikk Senterpartiet og Arbeiderpartiet flertall for sitt forslag om å droppe folkeavstemning, og avlyse den videre prosessen med kommunereform i Grue.

- Jeg er absolutt ikke fornøyd, og mener at politikerne i Grue har en strutsementalitet. De dytter hodet i sanda og vil ikke høre, sier Madshus.

Fylkesmannen var mandag på besøk i Grue for å orientere, og har forklart om de utfordringene Grue har og vil få i fremtiden.

- I Grue velger vi ikke å forholde oss til dem som bevilger penger. Vi vil ha pengene, men ikke høre på hva slags retning de gir, sier Madshus.

Vil få følger

Etter at Senterpartiet og Arbeiderpartiet fikk flertall for å avblåse folkeavstemningen tok Madshus ordet, og orienterte om at vedtaket ville få følger.

- Jeg orienterte om kommunelovens paragraf 39a som handler om innbyggerinitiativ. Innbyggerne kan fremme forslag som gjelder kommunens virksomhet, og det kreves at minst 2 prosent av innbyggerne står bak forslaget, sier Madshus.

Å få 2 prosent av innbyggerne til å skrive under mener Madshus vil være en smal sak, og listene vil bli lagt ut i forretninger i Grue.

- Men det er vel fortsatt Senterpartiet og Arbeiderpartiet som bestemmer?

- Ja, men da har vi i alle fall gjort noe for å vise at vi er uenige i vedtaket. Nå må vi rasle litt med sablene, sier Madshus.

I tillegg varslet Madshus mandag at de ønsker en lovlighetskontroll på vedtaket som er gjort.