Ettersom Helt Ville Dager arrangeres 25. og 26. mai hadde ikke Skansen Vel mulighet til å ta på seg ansvaret med og arrangere dansefest med Lasse Stefanz helga før. Å skaffe nok dugnadsfolk to helger på rad ville ikke gått. Men bandet var alt bestilt, og de fire privatpersonene som nå tar ansvar for å få festen i havn ville ikke gå glipp av muligheten.

- Dette kan være vår mulighet til å bidra med noe bra som skjer her i distriktet. Jeg har skikkelig trua på Lasse Stefanz, og at de skal fylle hele teltet, sier Mona Lisa Neser.

Hun går nå i bresjen for å arrangere festen sammen med mannen Odd Jarle Neser, og Bjørn Håkon Lande og Monica Holt. Dersom festen går med overskudd har de tenkt å gi noe tilbake til bygda.

- Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men fordi det var en artig utfordring for oss. Selvsagt håper vi på et overskudd, og da vil vi gi en del av overskuddet tilbake. Nøyaktig hva er ikke bestemt, men vi ønsker at det skal gå til barn og unge i bygda vår, sier Neser.

Spiller klassikere denne gangen

Lasse Stefanz har spilt på Skansen og i Solør mange ganger, og sist i fjor. Da var det en del som reagerte på at de største klassikerne uteble på repertoaret. Denne gangen blir det neppe slik.

- De er på vegen for å feire sine juva 50 år, og vi har spurt om de kan spille flere slagere. Det har vi tro på at bandet gjør denne gangen, sier Neser.

For å dra festen i havn er det naturligvis behov for mer folk. De fire har tenkt å bruke sin egen bekjentskapskrets, og det å engasjere russ er også et alternativ.

- Monika og Bjørn Håkon har vært med på arrangere slike fester før, og dette skal vi helt sikkert få til. Nå håper jeg at mange setter av fredag 18. mai til fest på Skansen, smiler Neser.

Før helga slapp Helt Ville Dager nyheten om at Vassendgutane spiller helga etter. Med det må vel utefestsesongen kunne sies å åpne med et brak i Solør.