Gullskoen er dansebandbransjens egen hederspris, og i år var det Ingemars, Anne Nørdsti Band, Contrazt, Holidays og Lasse Stefanz som var nominert. Gjennom året har fansen stemt frem sine band, og lørdag skulle vinneren kåres hos Erik Forfod i På Dansefot.

Nytt av året har vært at det er mulig å stemme på svenske danseband. Det gjør naturlig nok nåløyet litt trangere, men det var stilt krav om at de svenske bandene måtte rette seg mot et norsk publikum.

Vinneren av Gullskoen årets danseband 2017 er Contrazt. Bandet vant også prisen i 2011 og 2012.

- Vi ble veldig glade for dette, og feiret under spillejobb på Storliens Högfjällshotell, sier Leif Dybendal.

Takker for stemmene

Dybendal har skrevet mesteparten av bandets låter, og har vært med helt siden starten av Contrazt. Dybendal er ikke i tvil om at en slik utmerkelse betyr mye for bandet.

- Det er mange som har stemt, og det var mange store band med i konkurransen i år. Klart det er ålreit for oss å vinne en slik pris da. Vi må rette en stor takk til alle som har stemt på oss, sier Dybendal.

Om det betyr noe i antall spillejobber synes han er vanskelig å si, men så skal det sies at bandet har mange spillejobber fra før også. I år er det snakk om rundt 90 spillejobber for det turnerende bandet med opphav i Solør.

- Vi har igjen noen jobber før jul, også blir det et tradisjonelt opplegg gjennom jula for oss. Foruten en ny spillejobb på Hell spiller vi stort sett på de samme stedene, sier Dybendal.

Blant annet kan du oppleve Contrazt 2. juledag på Heia Hotell i Våler også i år.