Elevene i 7. trinn ved Flisa skole visste ingenting da Jon Arne Aaslie fra Solør Renovasjon troppet opp i klasserommet. Han kom for å fortelle elevene at de har vunnet 10.000 kroner på returkartonglotteriet.

- Jeg kommer fra Solør Renovasjon. Vet dere hva vi driver med, spurte Aaslie.

Elevene visste godt at Solør Renovasjon jobber med søppel, men klarte nok ikke helt å koble Aaslie til melkekartongen som ble levert inn i mai og som ga 10.000 kroner.

Startet i mai

- Vi har samlet sammen våre melkekartonger, og brettet dem. Fire melkekartonger har vi stappet inn i en femte, og sendt inn til returkartonglotteriet. Vi startet med dette i mai, og har gjort det siden, sier Sanna Nesholen.

At det var mulig å vinne penger på å være miljøvennlig visste hun, men at det skulle bli 10.000 kroner hadde neppe hun og de andre elevene trodd.

Ettersom elevene er ferdige med barneskolen til sommeren er planen å bruke pengene på noe sosialt på avslutningen deres. 

- Noe artig med klassa hadde vært fint å få til, sier Nesholen.

Enda større toppgevinst

Jon Arne Aaslie er fornøyd med å kunne overraske en lokal klasse med pengepremien.

- Alle i bygda kan jo vinne. Næringsliv, skoler og husholdninger. For skoleordningen er det snakk om fire melkekartonger i den femte, for andre er det seks kartonger i den syvende. Toppgevinsten er på hele 100.000 kroner, så det er mulig å vinne enda mer på dette, sier Aaslie.

Totalt blir det delt ut fire toppgevinster i året. Nå håper både 7. trinn og andre i Solør å få kloa i en slik gevinst.

- Kubbene med melkekartonger leveres inn med ordinært papiravfall. Det forsvinner ikke i mengden?

- Nei, det er nettopp det melkekartongene ikke gjør. Når de leveres inn som kubber er det lettere å skille de ut etter sortering, og det blir trukket ut vinnere blant avfallet som leveres inn. Vi håper selvsagt solungene fortsetter med dette, og at vi kan overraskede flere lokale vinnere, sier Aaslie.