• GUTTA BAK: Kjell Erik Rostille (til venstre) og Henning Myrer har skrevet de fleste tekstene og noe av musikken til Vaalerrevyen.

Tidligere år har alle forestillinger vært i kinosalen på Haslemoen, men det var ikke mulig denne gangen. 

- I år blir det på kommunelokalet i Våler, det er fordi det er NATO-øvelse på Haslemoen. Vi er veldig takknemlige for at vi får være her på kommunelokalet, dette tror vi blir veldig bra! Publikum kommer mye nærmere scena og da blir det enda bedre for oss på scena, sier Kjell Erik Rostille. 

én ekstra forestilling

I kommunelokalet er det plass til færre publikummere til hver forestilling, men det har gjengen bak Vaalerrevyen løst med en ekstra forestilling. 

- Vi har hatt rundt 150-160 publikummere på forestillingene tidligere, mens her på kommunelokalet er det plass til 120 pluss. For at alle skal kunne få se forestillingen, så har vi utvidet med en dag ekstra. Nå blir det forestillinger fra torsdag til og med mandag. Det blir av drikke og noe å bite i, det er det Heia og Nabo'n som står for, sier Henning Myrer. 

Vaalerrevyen har altså 5-års jubileum i år, noe er kjent fra før - men det blir også nytt materiale. 

- Folk vil nok kjenne igjen noen av karakterene, og alle revyer har sitt særpreg. Det går jo mye på kommunen og hva som skjer i bygda. Noe nytt er det også, og selvsagt en del kjente karakterer. Det er 11 som skal være på scena og 4-5 som jobber bak og rundt som hjelper til med alt! Fra kaffekoking, til maling og henge og tepper osv, de er kjempeflinke, sier gutta.

Billettene legges ut neste uke

Det er omtrent én måned til premiere, er dere i rute?

- Standardsvaret er nei! Da du driver med revy, er du egentlig aldri i rute! Vi har nok en form for kontroll, men det skulle ikke forundre meg om det er noe som blir tatt litt på sparket og, ler Rostille. 

Billettene legges ut for salg i uke 43. 

- Billettene kommer til uka og blir solgt på Smedstuen i Våler og YX på Braskereidfoss. Med plass til «bare» 120 til hver forestilling, så har jeg en liten mistanke om at billettene kan gå fort unna - i alle fall på de mest populære dagene, sier Myrer.   

Musikken er også viktig for Vaalerrevyen og det er de samme «gamle og gode» som er med i år også. 

- Det er stort de samme som har vært med tidligere: Bo Thomas Bråten, Oliver Bråten, Andreas Holø og Arne Brenna. Det er bra kvalitet på musikken! Anders Trongaard stepper inn som vikar for Oliver på lørdagens forestilling. Vi har noen egenproduserte låter også, det er vi litt stolte av, sier Kjell Erik Rostille.