Ståle Bryhn er leder i Våler Fokus, som arrangerer Vålerdagene, og er med for 5. året på rad.

- Det er hele næringslivet i Våler som står bak, noen ildsjeler i bygda og noe næringsdrivende fra Fæssa i tillegg. Alt foregår her i Våler sentrum på fredag og lørdag, men det skjer litt forskjellig på søndag også, forteller Bryhn.

Den offisielle åpningen ved ordfører Lise Berger Svenkerud, foregår fredag 18. august klokka 17.00 på kommunelokalet.

- Ja, men det skjer ting allerede fra klokka 12.00. Da åpner boder og tivoli, i tillegg til kunstutstillng i kommunelokalet og Lena Maskin har maskinutstilling på Vålersenteret. Butikkene har gode tilbud fra klokka 09.00 til 22.00 på fredagen, mens lørdag er butikkene åpne fra klokka 09.00 til 18.00, sier Bryhn.

gratis underholdning

Som på SolørMartn er all underholdning gratis også på Vålerdagene.

- Ja, vi ønsker at alle skal få muligheten til å være med og kose seg på Vålerdagene, sier Bryhn.

Fredag klokka 14.00 er det gratis pølser og overraskelser til barna på Nabo'n, sponset av Nabo'n og Kiwi Våler. 

På kommunelokalet vil det fra klokka 16.00 være «grendetorg» på kommunelokalet.

- Vi har invitert alle grendene i Våler til å komme og vise seg fram og ha «grendetorg», det blir grendetun, utstilling, salg og underholdning til klokka 22.00 på kvelden. Det er også på lørdag, da fra klokka 12.00 til 18.00. Rett etter åpningen vil også revygruppa vise seg fram, det blir hesteskyss fra Vålersenteret til sentrum og ponnyridning på grendetunet, sier Bryhn.

Senere på kvelden kommer veteranbilene kjørende og stiller opp. utenfor Kinarestauranten blir det allsang fra klokka 17.30, men «supertrubaduren Geir» underholder hos Nabo'n. 

Fra klokka 18.00 skjer det spennende ting for barna ved Sparebanken Hedmark.

- Da blir det forskjellige aktiviteter som sumobryting, tatovering, brannbilløype og andedamfiske med fine premier. Dette er sponset av Sparebanken Hedmark og Våler Fokus, forteller Bryhn.

anne nørdsti og contrazt

Fra klokka 18.00 og utover blir det forskjellige stands med partier, lag og foreninger, og idrettstorgaktiviteter med idrettslagene i Våler. 

De musikalske innslagene utover kvelden, står trubadur Roy Martin for, sammen med Anne Nørdsti band, som spiller hos Nabo'n, mens Mr. Ray, Odd Arne og Contrazt spiller til dans utenfor Kinarestauranten.

Lørdag åpner tivoli og boder fra klokka 10.00, og det blir tradisjonen tro - gratis frokost ved kommunelokalet.

- Det har vært folksomt på frokostene tidligere, og vi håper det blir det i år også. Frokosten arrangeres av Våler bondelag, Kiwi Våler og SPAR Våler i fellesskap, smiler Bryhn.

Lørdagen fortsetter med revygjengen, klovn som viser ballonger, grendetun, hesteskyss og ponnyridning. 

- Mr. Ray underholder på Vålersenteret fra klokka 12.00 til 16.00, mens det blir de samme aktivitetene ved Sparebanken som på fredag fra klokka 12.00 til 16.00. Geir Thomas Risåsen tar oss med på kulturvandring fra klokka 12.00, med oppstart på Smedstuen, der er tema i år kommunikasjon og bygdesentrum. Det avsluttes på Våler stasjon, hvor det også blir underholdning ved kulturskoleelever, forteller Bryhn.

Også i år blir det karnevalstog, noe som er veldig populært.

- Karnevalstoget starter klokka 13.00, med Elverum Barne- og ungdomskorps i front. Det blir gratis tivolibillett til alle utkledde barn, sier Bryhn.

- opera i kjærkje og fjøs

Eva og Karin har moteshow fra klokka 14.00, det blir guidet kirkerundtur og trubadur Allan Johansen underholder utenfor Kinarestauranten. 

- Det blir også volleyballkamp mellom 4H og politikere, og i tillegg blir det fotballkamp mellom Vaaler J15 og et nystartet damelag. Det gleder vi oss til! På kvelden er det «opera i kjærkje og fjøs» i Våler kirke, med Ida Kristine Kilen og Lina Cecilia Carlsson fra Solungoperaen, i tillegg til pianist Laila Tostrup Bråten, forteller Bryhn.

På kvelden er det også musikalske innslag, «Fem om dagen» underholder, trubadur Roy Martin spiller og Patenbænd har konsert på Nabo'n.

Det er også flere ting som skjer på søndagen.

- Det er 3-delt gudstjeneste i Våler, Gravberget og Risberget. «Blåenga opp» som er et motbakkeløp, det er TE-dans på Bokken på Fæssa og internasjonal orgelkonsert i Våler kirke på kvelden, sier Bryhn.

Ingen tvil om Vålerdagene har et fullpakket program, her bør det være noen for alle og enhver.