Etter en lang vinter med bra treningsoppmøte og gode resultater og prestasjoner i treningskamper var Vaaler klare for seriestart hjemme mot Kongsvinger. Kongsvinger er et nytt lag i avdelingen og kan nok fort være av lagene som er med i toppen når sesongen skal telles opp.

- Kampen kommer veldig godt i gang for Vaaler sin del, og vi rett og slett kjører showet hele førsteomgangen. Vi produserer flust med store sjanser og at vi kun leder 1-0 til pause etter scoring av Erik Burud er nesten utrolig. Kongsvinger har 1 sjanse i førsteomgang der vi glipper litt i markering og de kommer alene med undertegnede, men setter ballen utenfor. Vaaler triller ball der det lar seg gjøre på en humpete vårbane, og målet kommer nettopp på det. Vi har to vendinger av spill før det kommer et innlegg på Burud som står helt alene foran mål og header ballen trygt i kassa, forteller keeper Henning Myrer. 

Flere scoringer i 2. omgang

I pausa blir Vaaler enige om å fortsette å kjøre som de har gjort, for målene er nødt til å komme med alle de sjansene de produserer.

- Andre omgang starter som første omgangen har gått, men Kongsvinger har gjort noen endringer og vi slipper dem litt mer inn i kampen. Etter ca 10 minutter inn i 2. omgang kommer Kongsvinger igjennom på noe som ser mistenkelig ut som offside, det blir slått inn og denne gangen setter spissen ballen i mål når han er alene gjennom med keeper, sier Myrer

- Vi fortsetter å produsere 100 prosentsjanser på løpende bånd, men det tar litt tid før Erik Burud setter sitt andre for dagen etter nok et innlegg. Etter 2-1 scoringen fortsetter vi å stange mot målet til Kongsvinger uten at vi klarer å drepe kampen. Da skjer det som alltid skjer i slike kamper: Komgsvinger får et innlegg fra kant der vi feilberegner og KIL-spilleren avslutter nede ved stolperoten og det står 2-2. Det jevner seg ut litt i banespill, men det er vi som produserer sjanser, der vi er alene gjennom flere ganger med keeper og på åpent mål uten at vi klarer å sette den. 10 minutter før slutt får KIL frispark som blir slått inn, keeper bokser ballen ut men den havner hos en KIL-spiller på 20 meter som får drømmetreff og får en fin bue på ballen og i krysset. 3-2 til Kongsvinger som dessverre for vår del blir sluttresultatet, fortsetter Myrer. 

Vant sjansestatistikken klart

Det er målene som teller i fotball, og det fikk Vaaler kjenne på i serieåpningen. 

- En tung start resultatmessig, men på en normal dag hadde vi satt flere av sjansene våre og vunnet kampen med fine tall. Sjansestatistikken må ha vært noe sånt som 15-6, men det er dessverre målene som teller da kampen er over og der var KIL best denne kvelden. Spillemessig og innsatsmessig er vi fornøyde og det er en god stemning i gruppen, vi vet selv at her er det lite som skal til for et annet resultat. Det som var veldig gøy var at det var veldig mye folk på stadion for å se kampen, og vi håper disse kommer tilbake utover sesongen. Det er mye artigere å spille fotball når det er en del folk som er der og heier på oss! Vi gnur på med en god treningsuke nå og er ladd i årets første lokalderby mot Grinder på lørdag, avslutter Henning Myrer. 

Kampfakta:

6. divisjon avdeling 06

Vaaler - Kongsvinger 2 - 3 (1 - 0)

MÅL: 1-0 Erik Burud (32), 1-1 (55), 2-1 Erik Burud (55), 2-2 (63), 2-3 (90)

Gule kort: 3 til Vaaler (Myrer, Berget og Danielsen). 1 til KIL. 

Vaaler stilte med følgende lag: 

Henning Myrer, Christer Fredriksen, Jan Arne Haugen Evensen (kaptein), Magnus Moen, Marius Haug, Sigvart Melsnes Svenneby, Simen Nordlie, Christoffer Danielsen, Erik Burud, Alexander Bakkane Bertheussen og Aleksander Danielsen.

Innbyttere: Kai Roger Berget, Lars Rivenes, Nikolai Berger Bjørnebye, Thomas Engebakken, Lars Even Karlstad, Arild Midtskogen og Magnus Aasen.

Neste kamp: 

Grinder - Vaaler lørdag 11. mai klokka 15.00 på Grinder stadion.