Vaaler fikk dermed revansje for tapet på Sundenga tidligere i september. 

- Etter et tungt og fortjent tap på Sundenga mot Hof for noen uker siden, var vi revansjesugne på å vise at vi fortjente å ligge der vi ligger på tabellen. Og fra dommeren blåser er det ingen tvil om hvor seieren kommer til å havne. Thomas Engebakken la en kampplan som spillerne fulgte til punkt og prikke, og da vi går til ledelse med 3-1 til pause så burde det vært mye mer, men Hof-keeperen har flere kvalifiserte redninger som holder Hof inne i kampen. Hof sin redusering kommer rett før pause da vi lager et unødvendig frispark rett utenfor 16 meteren som vi ikke får klarert. I hele første omgangen produserer vi sjanse på sjanse, der vi kommer oss rundt på kant eller spiller oss gjennom på midten, forteller Vaaler-keeper Henning Myrer. 

Keeper-debutant for hjemmelaget

I pausa var det klart for en debut hos Vaaler, da Kim Åslie Jonsson kommer inn til sin første offisielle A-kamp mellom stengene.

- Det som hadde vært en rolig omgang for meg i første omgang, ble litt mer hektisk for Kim i andre, noe han taklet veldig bra. Trygg og god, og godt samspill med forsvarsfireren. Vi slipper oss litt ned i 2. omgang, men er fortsatt det laget som skaper mest, selv om ballen oppholder seg mest mellom forsvarsfirerne hos begge lag. Hof reduserer til 3-2 midt i 2. omgang og skaper litt spenning i en kamp som burde ha vært avgjort tidligere, så derfor er det deilig da Jakob Lande setter 4-2. Det ender fortjent 4-2 etter en god oppvisning for de ca 100 stk som har møtt opp til sesongens siste seriekamp. Vanvittig artig at så mange tar turen selv om himmelen åpnet seg ved et par anledninger og det høljet ned! smiler Myrer. 

I år skal kretsen spisse divisjonene over igjen, og derfor er det ikke automatisk opprykk for vinnerne i 6. divisjon.

- Nå skal vi ut i kvalifiseringskamper mot DK Leiret 12. oktober på Vaaler stadion om det er snøfritt, og mot Eina den 19. oktober, i en serie med 3 lag. Kvalifiseringskampene blir en tøff oppgave! Vinneren av disse møter et lag fra 5. divisjon den 26. oktober. Sesongen er derfor på langt nær ferdig! Klarer vi disse oppgavene venter det en KM kamp den 2. november. Vi har gjort første del av jobben og gleder oss til å møte lag fra andre avdelinger og fortsette med den jobben vi har lagt ned så langt, avslutter Myrer. 

- Tabellen lyver aldri

Hofs spillende trener, Fredrik Gottenborg Larsen, forteller dette om kampen: 

- Ikke overraskende taper vi 4-2 mot Vaaler, men det var en periode med spenning i kampen. Vi stiller med 12 mann hvor innbytteren er en keeper, som vi må bruke som utespiller. Da kan man ikke forvente annet enn at opprykksjagende Vaaler skal slå oss i dag, men vi hadde allikevel en plan og trua før kamp: Vi skulle gå rett i strupen på Vaaler! Prøve å stå høyt og ikke la de få tid, men det ble ingen god fotballkamp på noen måte. Humpete bane, og en ellers småslapp forestilling av begge lag. Noen saftige dueller her og der, litt slenging med leppa og et forferdelig vær gjør dette til et typisk lokaloppgjør. Hof gir Vaaler kamp til siste spark på ballen. Vi har et motto i klubben om at vi aldri skal gi oss uansett scenario, og det gjør vi heller ikke i dag. Gutta skal virkelig ha for innsatsen, og nå har mer eller mindre det samme laget spilt 7 kamper på under en måned, med flere av disse som halvskadde. Det står det respekt av! Vi gratulerer Vaaler med fortjent seier både i kampen og avdelingen. Tabellen lyver aldri til slutt, sier Gottenborg Larsen. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Vaaler - Hof 4 - 2 (3 - 1)

MÅL: 1-0 Christoffer Danielsen (15), 2-0 Aleksander Danielsen (25), 3-0 Christoffer Danielsen (33), 3-1 Lasse Moen (45), 3-2 Stian Waaler (65), 4-3 Jakob Lande (72). 

Kort: Ingen

Vaaler stilte med følgende lag: 

Henning Myrer, Christer Fredriksen, Jan Arne Haugen Evensen (kaptein), Arild Midtskogen, Marius Haug, Christoffer Danielsen, Nikolai Berger Bjørnebye, Jakob Lande, Erik Burud, Magnus Moen og Aleksander Danielsen.

Innbyttere: Martin Solbakken Oksvold, Marius Berg, Jonas Karlstad, Lars Rivenes, Kim Åslie Jonsson, Lars Even Karlstad og Magnus Aasen.

Hof stilte med følgende lag: 

Ole Johannes Sorknes, Bjørnar Aasen Skogheim (kaptein), Karl Even Korbøl, Henrik Ba Sparby Skjæret, Stig Bjørneseth, Stian Waaler, Lasse Moen, Even Hedstrøm, Daniel Sjørbotten Skasberg, Fredrik Gottenborg Larsen og Ivan Vidarr Njålsson.

Innbytter: Vebjørn Espeland

Neste kamper: 

Vaaler - DK Leiret lørdag 12. oktober klokka 15.00 på Våler stadion

Eina - Vaaler lørdag 19. oktober klokka 15.00 på Prestmarka idrettsplass