• REGNTUNGT: Det var ikke gode forhold for spillerne på Vaaler Stadion.

Begge lag stod med full pott før denne kampen, og siden Vaaler spilte hjemmekamp var det de som hadde mest press på seg. Vinger er laget Vaaler må slå for å kunne ta steget opp en divisjon.

Vaaler startet kampen klart best og de første ti minuttene så det ut som om det rutinerte bortelaget ble tatt litt på senga. Det skal sies at Vinger mangler flere av sine beste spillere som ikke ankom før det var spilt en halvtime, og Vaaler takket for muligheten ved å gå opp i 1-0 etter sju minutter ved Sindre Myrer.

Vinger tok som forventet mer og mer over initiativet i kampen, men uten å skape de helt store mulighetene. Etter ledelsen virket Vaaler passive og hadde fokus på å få brudd for deretter å slå langt på de hurtige kantspillerne. Vinger får en god mulighet midt i omgangen men ballen stryker stolpen.

Vaaler går til ledelse med 1-0 uten at det er så mye å si på det sånn sjansemessig. Som alle andre steder er det humpete potetåkre av noen baner for tiden, og Vaalerbanen er intet unntak.

Vingerpress i andre omgang

I andre omgang fortsetter Vinger å ha mye ball, men det går litt for treigt mot ungguttene til Vaaler og de sliter med å skape de store mulighetene. Vaaler på sin side har lite å komme med annet enn å jobbe og slite for å beholde ledelsen.

Etter en drøy time er det kun et tidsspørsmål før Vinger skulle utlikne og det var fortjent da Rune Skasberg får stå alene på bakre etter et innlegg og sette inn 1-1.

Dette gjør at Vaaler får mer initiativ igjen, og de skaper to gode muligheter før kampen ser ut til å gå til poengdeling. Men på overtid får Vinger en god mulighet etter et klønete forsvarsspill fra de lilla-kledde. Simen Aasvestad komme alene igjennom og er sikker som banken, og Vinger snur kampen og vinner 1-2.

Alt i alt var dette en litt rotete fotballkamp, med få sjanser. Begge lag noterer seg for tre scoringsmuligheter hver, og en poengdeling hadde vært mest rettferdig. Men med seier og full pott etter fire kamper er det bygutta fra Kongsvinger som kan smile hele veien hjem, vel vitende om at de har seks poeng ned til Vaaler på andreplass.

Vaalers beste spiller var Erik Burud som jobber og sliter i nitti minutter.