For tiden sender Våler Nærradio 15 timer i uka over blant annet FM 105.1 i Solør. Denne frekvensen deler de med SolørRadioen. Fra 1. mai reduserer Våler Nærradio antallet sendetimer med fire da de kutter ut søndagssendingene.

- Dette gjør vi på grunn av bemanningsproblemer. Det er et slit for oss å ha søndagene slik det er i dag, og derfor ser vi det mest fornuftig for oss og lytterne å kutte ut søndagene, sier Geir Kløvstad, som er både redaktør og styreleder i Våler Nærradio.

Med å kutte ut søndagssendingene kan nærradioen fokusere på å lage gode sendinger på mandager og fredager. Her skal de sende som vanlig, og inntektene fra bingoen på mandagskveldene er viktig for kanalen.

- Jeg tror vi alle vil få mer energi og bli mer motiverte da vi bare har to kvelder og forholde oss til. Programmet på søndager er veldig likt fredagen uansett. Send en melodi er en programpost som i dag blir sendt begge kveldene, og ofte er det gjerne de samme personene som sender inn ønsker, sier Kløvstad.

Bra økonomi i kanelen

Ved å redusere antallet sendetimer fra 15 til 11 i uka vil kanalen blant annet spare kostnader knyttet til TONO og GRAMO for spilling av musikk. Kostnaden for å leie sendernettet vil også bli noe redusert.

- Men i kroner og øre er det ikke noe voldsomt vi sparer. Vi sparer nok mest energi, sier Kløvstad.

Våler Nærradio er en frivillig organisasjon, og har levert overskudd siden 2010. 2016 ble et bra år for nærradioen i Våler.

- Vi leverte nesten 140.000 kroner i overskudd i fjor. Bra bingoomsetning er årsaken til det. I 2015 leverte vi 53.000 kroner i overskudd, sier Kløvstad.

Faktisk har kanalen levert pluss helt siden 2010. Etter et underskudd i 2009 ble det kuttet på det meste. Nå håper Kløvstad at færre sendetimer skal gjøre det enklere å få med nye frivillige.

- Vi sliter med å få tak i folk. De sitter der på fritiden sin, og i helgene. Kanskje blir det enklere nå med mindre sendetid, sier Kløvstad.