Grinder hadde ingen treningskamper i beina, så de var naturlig spente på hvordan situasjonen i laget var før seriestart. Vaaler tapte seriestrten hjemme, og var ute etter revansje. 

- Som resultatet tilsier så taper vi denne kampen fortjent. Personlige feil foran eget mål og en straffebom kunne ha forandret resultatet. Vi trengte en gjennomkjøring, dette er den første 90 minutteren vi har siden siste kamp i fjor, sier Bjørnar Melsås på Grinder.

Vanskelig spilleforhold 

Vaaler-gjengen var naturlig nok mer fornøyd etter lørdagens lokaloppgjør på Grinder. 

- Vi har hatt en god treningsuke, selv om den inneholdt alle årstidene fra snøstorm til tørke og monsunregn. Nettopp været har nok Grindermatta merket for selv om den var veldig grønn og fin i fargen, så var den humpete og med nattens kraftige regnfall var den sleip og vanskelig å spille på, forteller Henning Myrer, keeper for Vaaler. 

- Vi får ikke kampen helt dit vi vil fra start og lagene kjenner litt på hverandre til å begynne med, og ballbesittelsen bølger litt frem og tilbake helt til Simen Nordlie er frempå og får satt inn 1-0. Deretter tar vi mer og mer kontroll selv om Grinder utlikner til 1-1 på en fin scoring fra Marius Bakåsmoen, der vi roter det til selv i forkant. Vi tar mer og mer over banespill og ballbesittelse og produserer flere store sjanser som burde gitt uttelling, men en dyktig Grinderkeeper samt heroisk Grinderforsvar ispedd uflaks fra våre gutter gjør at 2-1 ikke kommer før vi har passert halvtimen. Aleksander Danielsen er på plass og sender oss i ledelsen. Like før pause er Simen Nordlie igjennom på nok et raid og denne gangen gjør han alt rett, runder keeper og setter ballen i blank kasse. 3-1, og det er stillingen til pause, sier Myrer. 

Straffebom og rødt kort

Lokaloppgjør kan til tider bli litt intense, men selv om det ble et rødt kort til Grinder, var det ingen stygg kamp.  

- Vi snakker om at vi må gå ut og drepe kampen, og ikke slippe til Grinder. Som sagt, så gjort og vi styrer 2. omgangen fra start til slutt. Det blir scoringer av Aleksander Danielsen, Aleksander Bakkane Bertheussen, Marius Haug og Christoffer Danielsen før det står 7-1 som blir sluttresultatet. Grinder hadde igjennom kampen 2 skudd på mål, det ene var en nydelig volley som Bakåsmoen satte i 1. omgang, mens det andre var et straffespark som gikk i tverrliggeren. Grinder fikk også et rødt kort mot slutten av andre omgang, uten at det var noen stygg kamp på noen som helst måte, fortsetter Myrer. 

 - Veldig gøy å komme til Grinder og spille foran mange både hjemme og bortesupportere. Livet i 6. divisjon lever i beste velgående, og det anbefales å ta en tur for å se på en kamp, sier en fornøyd Myrer. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avdeling 06

Grinder - Vaaler 1 - 7 (1 - 3)

MÅL: 0-1 Simen Nordli (9), 1-1 Marius Bakåsmoen (18), 1-2 Aleksander Danielsen (32), 1-3 Simen Nordlie (41), 1-4 Aleksander Danielsen (53), 1-5 Alexander Bakkane Bertheussen (55), 1-6  Marius Haug (65), 1-7 Christoffer Danielsen (83). 

Gule kort: 1 gult til Grinder (Patrik Valby Johansen) og 2 gule til Vaaler (Kai Roger Berget og Simen Nordlie).

Rødt kort: Jørgen Brækka Valby, Grinder (80). 

Grinder stilte med følgende lag: 

Sondre Skulstad, Idar Gundersen, Sigurd Frette Ødegård, Jørgen Brækkan Valby, Bjørnar Rendalen Melsås, Ole-Gunnar Kjos, Lars Henrik Skulstad (kaptein), Lars Dybendal, Jan Erik Trogstad, Marius Bakåsmoen og Magnus Rendalen.

Innbyttere: Patrik Valby Johansen, Stig Åge Milli Halvorsen, Per Oskar Skavåsen Berntsen, Marius Sandberg, Tobias Hellerud og Yosef Tamerat Lenjamo.

Vaaler stilte med følgende lag: 

Henning Myrer, Christer Fredriksen, Jan Arne Haugen Evensen (kaptein), Arild Midtskogen, Marius Haug, Sigvart Melsnes Svenneby, Simen Nordlie, Aleksander Danielsen, Erik Burud, Alexander Bakkane Bertheussen og Kai Roger Berget.

Innbyttere: Espen Sparby, Christoffer Danielsen, Lars Rivenes, Thomas Engebakken, Lars Even Karlstad og Magnus Aasen.

Neste kamp: 

Brandval - Grinder søndag 19. mai klokka 15.00 på Brandval stadion.

Vaaler - Brandval tirsdag 28. mai klokka 19.00 på Våler stadion.