Vaaler har for årets et klart mål om å rykke opp, og legger treningsmengden deretter. På motsatt side stod Grinder som også ønsker å hevde seg, men som neppe har lagt ned den samme jobben i vinter. Dette kom også frem av kampbildet. 

Allerede etter fem minutter på Vaaler en drømmeåpning etter at nysigneringen Vegard Syversrud får satt ballen i mål. 

Grinder er skumle på dødballer, og skaper noen farligheter underveis i kampen. I hjemmelagets bur står Henning Myrer en god kamp og tar det som kommer. Vaaler dobler ledelsen etter tjue minutter ved Aleksander Danielsen. 

Grinder bedre etter hvilen

Mens Vaaler fikk en drømmestart på kampen med en tidlig scoring, skulle Grinder gjøre samme i andreomgang. Per Oscar Berntsen får etter litt klabb og babb pirket inn reduseringen.

Etter dette scorer Syversrud sitt andre for dagen og Vaaler leder komfortabelt. 

Grinder gir seg ikke og Andreas Haraldsen kjemper inn 3-2 og det ble spennende i noen minutter, før sistnevnte pådrar seg et rødt kort fem minutter før slutt. 

Vaaler har da få problemer med å sette inn 4-2 ved Markus Jakobsen.

En litt skuffende start for Grinder, men derimot en perfekt start for Vaaler som mest sannsynlig er nødt til vinne disse kampene om de skal opp en divisjon. Lagleder Magnus Aasen er fornøyd med laget: 

- Vi leder 2-0 til pause selvom vi ikke dominerer kampen. Henning i mål og midtforsvaret spiller veldig bra i første omgang. Kampen vipper litt frem og tilbake på slutten da vi leder 3-2 men vi ror det i land og det er godt, sier Aasen.