Vaaler IF padlegruppa arrangerer altså grunnkurs havpadling (vått-kort) på Sørsåssjøen (oppmøte badeplassen) første helga i juni. 

- Kurset koster kr. 1.500 for ikke medlemmer og kr. 1.250 for medlemmer av klubben. Kursholder er Einar Eckholdt, han har lang erfaring som padler og er en svært god instruktør. Padlegruppa stiller med Seabird Åfjord kajakker til de som trenger å låne.  Dette er stødige og gode nybegynnerkajakker. Vi har også vester og spruttrekk til alle, forteller Asgeir Rustad. 

øve på redningsteknikker

Padlegruppa vil prøve å skaffe tørrdrakter eller våtdrakter til alle deltagere. 

- Det blir erfaringsmessig kaldt etter en lang dag på, ved og i vannet, så en padledrakt er å foretrekke. Selv om det blir mest tid i båten, så blir det en del bading når ulike redningsteknikker skal øves inn, fortsetter Rustad. 

- Med vått-kort i bagasjen har du mulighet til å kunne leie kajakk hos de fleste utleiere, og du har gått gjennom et knippe av egenredning- og kameratrednings-øvelser. Slik kan du være trygg på deg selv når du er på vannet. Dette kurset vil passe best for eldre ungdommer og voksne, vi vil komme tilbake med tilbud om introduksjonskurs for yngre padlere seinere, sier Rustad. 

- For påmelding, ta kontakt med: Asgeir Rustad  tlf: 95052270 eller asgeirus@gmail.com, avslutter Rustad.