• FORNØYDE KARER: Per Kristian Sandbakk (til venstre) er hjelpetrener for J15, mens Kjell Ivar Berget er leder for fotballgruppa.

Magnus Aasen er hovedtrener, Per Kristian Sandbakk er hjelpetrener og Marit Astrup er lagleder for Vaaler J15. Nå gleder jentene seg til de skal på Scandia cup i Trondheim 25. juni til 1. juli.

Jentene på laget er født fra 2001 til 2004, så det er god spredning i alder. Selv med litt varierende sportslige resultater, har de faktisk blitt flere gjennom sesongen og er nå 15 spillere. 

- Vi trener to ganger i uka, i tillegg til kamp nå i sesong. Vi fokuserer på utvikling av enkeltspillere og laget. Viktige verdier for oss, er sosialt samhold, fysisk aktivitet og inkludering, forteller hjelpetrener Sandbakk.

Budsjettet for sesongen er på 120.000 kroner, hvorav cupen i Trøndelag utgjør nesten halvparten.

- Pengene brukes til halleie på vinteren, da er vi i Kanonhallen på Haslemoen. I tillegg kjøper vi inn utstyr og det er litt kostnader til trenerutgifter. Vi skaffer oss vår egne inntekter ved dugnadsarbeide, egenbetaling og sponsing. Vi har vært med på dugnad på Gatebil og dansegalla i Vålerhallen blant annet, i tillegg til at vi har solgt forskjellige ting, sier Sandbakk.

25 sponsorer

Laget har gjort en god jobb med sponsorer og nesten ikke fått nei fra noen.

- Vi har vært så heldige at vi har fått med oss 25 sponsorer, fra Våler, Flisa og Kirkenær. Det har vært over all forventning, og alle har vært veldig positive. Vi ønsker også å gi noe tilbake til de, så de vil få en invitasjon i forbindelse med Våler-dagene i august, sier Sandbakk.

Mange lag og foreninger sliter med laber interesse for dugnad, men slik er det ikke i Våler.

- Vi er så heldige at vi har ei foreldregruppe som er veldig positive! Vi hadde en egen liten gjeng som jobbet med sponsorer på dugnad også, og vi er veldig fornøyd med den jobben alle har lagt ned, sier en meget fornøyd Sandbakk.

Til Scandia cup i Trondheim, blir de skysset av Våler Taxi.

- Vi har fått en meget god pris av Våler Taxi og er veldig takknemlig for det selvfølgelig. Vi har også forhandlet oss fram til gode priser på de forskjellige stopp vi skal ha underveis, sier Sandbakk.

Selve cupen i Trøndelag er årets høydepunkt for de 12 jentene som skal på tur, både sportslig og som «turister» i Trondheim by. I tillegg til jentene skal det også være med to trenere og tre fra foreldregruppa.

- Cupen er lagt opp slik at vi har god tid mellom kampene, det blir god tid til severdigheter underveis. Vi skal se Rosenborg på Lerkendal på søndag, og vi skal blant annet til Nidarosdomen, Munkholmen, tårnet på Tyholt og Piren badeland. Jeg er litt usikker på hva jentene egentlig gleder seg mest til, men de gleder seg stort uansett, smiler Sandbakk.

Våler-jentene møter Kattem/Sjetne, Astor og KIL/Hemne i de innledende runder. 

mye positivt i våler-fotballen

Leder i fotballgruppa, Kjell Ivar Berget, er godt fornøyd med det som skjer i Våler-fotballen nå.

- Totalt er det 14 lag i Vaaler IF denne sesongen. På guttesiden har vi G14, G16, G19 og A-laget, det er veldig bra og det gror bra i Våler! På jentesiden har vi J15 som er det eldste laget, og vi har flere yngre lag. Rekrutteringen er rett og slett veldig bra, smiler Berget.

Det har stort sett vært bra rekruttering til Våler-fotballen, men det er spesielt bra nå.

- Det har nok sammenheng med at vi har veldig dyktige trenere og vi har dyktige lagledere, som tar veldig godt vare på lagene våre. Vi har en kjempefin gjeng nå, som tar ansvar for fotballen i Våler, sier Berget.

Allerede i vinter var det diskusjoner mellom Vaaler og Kjellmyra om framtida for jentefotballen i distriktet. 

- Diskusjonen er allerede i gang om hva vi skal gjøre neste år. Kjellmyra klarte heldigvis å stille damelag i år, men de har få spillere. Vi er nødt til å ha en god dialog med Kjellmyra framover, vi må bli enige om hva vi skal gjøre framover. Det er ikke nok jentespillere i Solør til flere damelag, så vi må bli enige om en løsning rett og slett, forteller Berget. 

Men enn så lenge trives i alle fall Vaaler J15 sammen og snart reiser de på årets høydepunkt til Trondheim.