• FOLKEHELSEAKSJON: Sykle til jobben er en tradisjonsrik folkehelseaksjon som får deg og dine kollegaer i form. sier Ruben Kristiansen, aktivitetskonsulent i Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets.

Ruben Kristiansen fra Flisa, er aktivitetskonsulent i Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets.

- Sykle til jobben er en tradisjonsrik folkehelseaksjon som får deg og dine kollegaer i form. Du kan både delta som enkeltperson, eller gjerne samle sammen mannskap til et lag på for eksempel jobben. Sykle til jobben er konkurransen der alle er stjerner og din jobb er å bevege deg mest mulig og registrere aktiviteten din. Det gjør du ved å loggføre aktiviteten på enten MinSide, Sykle til jobben appen, Strava, Endomondo eller Polar, som kan lastes ned fra App Store eller Google Play. Ved å gjøre dette er du automatisk med i trekningen av spennende premier. Her kan man vinne alt fra treningsklær til eksotiske turer for hele laget, forteller Kristiansen. 

gratis deltagelse for alle i våler

Våler kommune har inngått en avtale som innebærer at det er GRATIS å delta på «Sykle til jobben» for deres innbyggere. For personer som bor i en kommune som ikke er en «gratis kommune» koster det 139 kr pr. deltaker.

- Våler kommune har vært med på denne aksjonen i mange år. Vi betaler inn en fast sum pr. år, og da kan alle innbyggerne og ansatte i Våler kommune delta gratis. Det har vært med rundt 30 personer hvert år, og håper det minst er tilsvarende som blir med i år også. Det er jo god folkehelse i denne aksjonen, og du du kan vinne fine premier er du heldig, forteller Finn David Nilsen i Våler kommune. 

Forskere har sett på 250.000 britiske jobbpendlere over fem år og kommet frem til at aktiv jobbpendling med sykkel reduserer generell dødsrisiko med 41 prosent, forekomst av kreft med 45 prosent og hjertesykdom med 46 prosent. Du har også klare fordeler av å gå til jobben, men sykling er noe mer effektivt for helsa, i følge studien publisert i British Medical Journal. 

Bli med på Sykle til jobben-aksjonen og kom i gang

Norges største kom-i-form-kampanje går nå av stabelen for 45. gang, og er større enn noensinne. Med over 40.000 deltakere årlig kan du samles med venner, kollegaer og familie og delta i Norges største aktivitetskampanje. Absolutt all aktivitet teller med, og du kan vinne premier til flerfoldige tusen. Kampanjen er for alle uansett alder, form og treningspreferanse. Her kan faktisk den som ikke har trent siden gymtimen vinne over maratonløperen, så her er det moro for alle. 

Vi trenger 150 minutter med moderat aktivitet i uka, så her må man bare sette seg ned og se på regnestykket. Hvordan får jeg sikret meg denne viktige tiden hver uke? Har man et kvarter å gå til kontoret eller fra toget, eller til butikken, så har man gjennomført sine 30 på tur-retur. For 30 minutter 5 ganger i uka er faktisk nok. 

- Det viktigste er kanskje å drille inn en god vane. Når det er gjort så blir du faktisk i bedre humør av en aktiv start på dagen, sier Lotte Frost, kommunikasjonssjef i Bedriftsidretten.

Vi må ta bedre vare på helsa vår

Den norske stats samlede helseregnskap er nå på hele 342 milliarder eller nesten 65.000 per innbygger (SSB). Dette er en oppgang på 4,5 prosent sammenlignet med 2016. 

- Vi kan ikke reparere oss ut av folkehelseutfordringene. Vi må forebygge mer, og legge til rette slik at det blir enklere for alle å ta kloke, sunne valg i hverdagen. Sykle til jobben-aksjonen er en super mulighet til å ha det litt gøy og samtidig komme seg i bedre form, sier eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen.

- Last ned Sykle til jobben-appen og bli med på Norges største aktivitetskampanje! oppfordrer Lotte Frost.

Konkurransen starter torsdag 19.april og varer til 17.juni. Hovedregel for å samle poeng er: 30 min = poeng, og i løpet av en dag kan man maks samle 3 poeng. Og du kan registrere all aktivitet som du gjør i løpet av en dag.