• PRIMUS MOTOR: Geir Tore Jakobsen fra Vaaler IF, som er arrangør for Kiwi-cup i Vålerhallen.

Inneturnering i Vålerhallen i starten av desember har pågått i mange år, men primus motor Geir Tore Jakobsen er usikker på hvilket nummer i rekken årets turnering har:

- Jeg er faktisk usikker på hvor mange ganger fotballgruppa i Vaaler IF har arrangert turneringa, men det begynner å bli en del nå, sier Jakobsen.

Flere av årets lag har vært med stort sett alle ganger, mens andre lag har hatt noen gjesteopptredener:

- Årets deltagere er Flisa fotball, Kjellmyra, Grue, Braskereidfoss, Elverum, Hof og Vaaler. Solør Futsal var påmeldt, men måtte trekke seg. Erstatter for de blir enten Vaaler 2 eller Flisa junior. Lagene trekkes i 2 grupper, og spiller innledende kamper. Deretter blir det semifinaler, bronsefinale og finale, forteller Jakobsen.

kåres beste spiller og toppscorer

I tillegg til pokaler for de 3 beste lagene og vandrepokal, blir det også pokal til "beste spiller" og toppscorer.

- Av de lagene som er påmeldt, holder jeg nok Elverum som favoritt, sier Jakobsen.

Innledende kamper hvor alle lag i gruppa møter hverandre, spilles 2 x 12 minutter. De to beste lagene går til semifinale, hvor vinner av semifinalene møtes til finale og taper av semifinalene møtes til bronsefinale. Semifinaler, bronsefinale og finale spilles 2 x 15 minutter.

Gruppene er trukket slik:

Gruppe 1: Vaaler, Kjellmyra, Elverum og Grue.

Gruppe 2: Flisa fotball, "Solør Futsal", Braskereidfoss og Hof.

Avhengig av hvilket lag som erstatter Solør Futsal, kan det blir endringer i gruppeoppsettet. Første kamp starter klokka 1000, da møtes Vaaler og Kjellmyra til åpningskamp. Semifinalene spilles klokka 1545 og 1620, mens bronsefinalen starter klokka 1700 og selve finalen starter klokka 1740. 

Turneringen spilles altså i Vålerhallen, som i løpet av sommeren/høsten har fått nytt sportsgulv, så her ligger alt til rette for mye fotballmoro!