Det er ni år siden Anne-Birgit Enger etablerte Solør Interiør AS. Selv om firmaet har eksistert i mange år kjenner de fleste butikken som Hansen & Dysvik, men etter at Enger valgte å melde seg ut av kjeden er Solør Interiør nå også navnet på butikken i 2. etasje på Flisa Stormarked.

- Butikken er den samme, men nå er vi ikke medlem av en kjede. Det er flere grunner til det, men først og fremst fordi vi vil stå på egne bein og bestemme hva slags varer vi vil ha. I stedet for å måtte ha en hel vegg med bare sengesett kan vi nå også for eksempel krydre med andre varegrupper, sier Anne-Birgit Enger.

Hun understreker at ingen produktgrupper blir borte, men at de nå bedre kan tilpasse innholdet i butikken til hva kundene ønsker. Også noen nyheter dukker opp.

- Vi har tatt inn litt krydder og gavepakninger til jul. For eksempel herrekaffe og sjokolade som er et fint gavetips. Her går 20 kroner fra hvert kjøp til Kreftforeningen også, sier Enger.

Trekker folk langveisfra

Solør Interiør skal være en skikkelig interiørbutikk for hele Solør som satser på kvalitet. Faktisk trekker butikken kunder enda lenger på grunn av vareutvalget.

- Hos oss finner du et veldig bra utvalg på gardiner, og det er få i vårt distrikt som har et like bra utvalg. Gardinkapper er det mange som sier ikke finnes lenger, men vi har det! Og det trekker vi mye folk på, smiler Enger.

Enger og Qendresa Sjøli ser frem til julehandelen nå. Det er liten tvil om at førjulshandelen gir den beste tiden på året for butikken. Med flere nyheter og mange gode gavetips tror de to at årets førjulshandel kan sette nye rekorder.

- Når byttet far pute sist for eksempel? De som trenger tips for å finne den perfekte julegaven er velkommen innom. Vi hjelper selvsagt til, smiler Enger.