Festene utenfor Kinarestauranten i forbindelse med  Vålerdagene er et samarbeid mellom byggeiere, Kinarestauranten og Bokken.

I fjor ble det satt ut 450 stoler, og alle var opptatt i perioder.

- Årets opplegg blir i hovedsak som fjorårets, men vi har kjøpt det gamle bakeriet og har derfor enda mer plass i år. Det skal settes ut flere stoler, og vi håper at alle som vil sitte skal få mulighet til det, sier Bjørn Thomas Berget.

Han eier to av byggene sammen med Kjell Ivar og Kai Roger Berget. Det siste av de tre byggene eier Bjørn Thomas alene.

- Fjoråret var en skikkelig opptur. Vi var knallheldige med været, og folk sto som sild i tønne. Det var helt utrolig, og vi hadde aldri trodd det skulle bli en så stor suksess, sier Bjørn Thomas.

Trekker inn ved regn

Været har selvsagt mye å si for hvor mye folk som kommer, men byggeierne har tenkt ut en plan B dersom det skulle regne.

- Vi har mye plass innendørs i det gamle bakeriet, og skulle det bli skikkelig dårlig vær har vi mulighet til å flytte festen inn. Blir det bare noen dråper har vi mulighet til å sette opp telt ute, sier Kjell Ivar Berget.

Årets program bygger mye på suksessen fra i fjor. Fredag er det allsang og fest med Lasse Johansen, og lørdag spiller Sears Crossing opp. Begge dager skal også Alan Johansen bidra, for å nevne noe.

- Ettersom det ikke blir noen fester ved kommunelokalet i år samles alt rundt scenene her nede i sentrum. Vi har et godt samarbeid med Nabo’n som har den andre scenen, og på dagtid har vi forsøkt å gjøre slik at ikke arrangement krasjer. Utdeling av priser og underholdning er fordelt mellom scenene, og det er først på kveldstid at det blir musikk og show begge steder samtidig, sier Bjørn Thomas.

Bjørn Thomas står også i år i spissen for auksjon på Vålerdagene, og det har blitt et populært innslag.

- Blant annet skal det auksjoneres ut gressklippere, og vi har flere spennende ting på gang, sier Bjørn Thomas.

Auksjonen er lørdag kl. 13.00.