To nye utstillinger er på plass på Opaker Gård, og det inviteres til felles åpning lørdag klokka 13-15 sammen med kunstnerne. Det blir også enkel servering. 

- Anita Henriksen stiller ut på Stabburet. Hun maler med akryl og kull på lerret. Anita er født i 1959 og oppvokst i Oslo, utdannet kunstterapeut og billedkunstner, sier Kjersti Rinde Omsted ved Opaker Gård.

- Blir inspirert av natur, dyr og landskap

Kunstneren selv uttaler dette:

- Min prosess er erfaringer og relasjoner som kommer til uttrykk i ulike motiv. Jeg er et friluftsmenneske og blir inspirert av natur, dyr og landskap. Mine bilder er forsøk på å gjenspeile ulike møter samt naturlige sider og stemninger i meg selv. En spennende og fascinerende reise som jeg håper du kan ha glede av, sier Henriksen. 

Anita Henriksen har tidligere stilt ut på:

- Galleri Albin Upp, felles utstilling 

- Galleri Dalype , Rommen malegruppe, felles utstilling

- Galleri Albin Upp , separatutstilling

- Vikersund/Modum og Gaustad Sykehus – Felles kunstterapeutisk utstilling

- Galleri Albin Upp, felles utstilling

Startet som 17-åring

Helene Løvenskiold stiller ut sine akvareller på Låven. 

- Hun begynte allerede som 17 åring på sitt første malekurs, den gang i Friundervisningen. Senere har det blitt mange kurs i forskjellige maleteknikker, så vel i Norge som i utlandet. Hun har eksamen ved The Art School, og vært redaktør i 20 år for magasinet Porselensmaling – et blad som etter hvert også omhandlet forskjellige maleteknikker. Bladet ble utgitt både på tysk og engelsk, noe som førte til mange internasjonale kurs. Etterhvert malte hun kun akvareller, sier Rinde Omsted. 

Helene Løvenskiold har hatt flere ulike utstillinger.

- Hun har vært med på felles utstillinger i Kongsvinger, Elverum og Åsnes Kunstforening, men hun har også hatt mange separate utstillinger, blant annet i Oslo Domkirke, på Kongsvinger, Geilo, Røros og i Raisjarvi (Finland). Maleriene hennes har blitt innkjøpt av banker, sykehus, skoler blant annet, sier Rinde Omsted. 

Lansering av årets juleakevitt

Senere på kvelden er det Norske Akevitters Venner Hedmark som ønsker velkommen til lansering og smak av årets Gilde Juleaquavit 2018. 

- «Master blender» Ivan Abrahamsen hos Arcus har komponert årets juleaquavit. Han forteller historien bak Gilde juleaquavit og smaker på hvordan den passer til oppsatt meny på Opaker Gård. 
Kjøkkensjef Dennis Liljebak på Opaker Gård har satt sammen småretter som prøves ut mot juleakevitten og andre akevitter, samt med øl fra Odalsbryggeriet AS, forteller Rinde Omsted. 

- Rakørret servert med rømme, granskudd fra gården og hjemmebakt flatbrød.

- Confitert svin fra Heinrich Jung servert med grønnkål, bringebær og rose.

- Gravet elg fra egen skog servert med tyttebær, kantareller og urtepotet.

- Årets bringebær servert med rose og granskudd.