• I LÆRE: Marte Kathrine Egeberg gikk blant annet blitt veileda av Odd Nerdrum. Foto: Privat

Lørdag 5. august åpner en ny utstilling på Syversætre gård, sør for Flisa. Denne gangen er det kunstnerne Marte Branderud og Ingema Hoff som skal stille ut henholdsvis bilder og keramikk. Det blir steinomnsbakst, samt honning og håndverksalg alle dagene. 

- Første helga er det også Gardtassing, og da er det også gardskafé og omvisning i de gamle stuene i hovedbygningen med historikk. Det blir også runderiding for unger, veterantraktortur og natursti, forteller Karen Syversærte, som arrangerer og eier Syversætre gard. 

- Flinke kunstnere

Marte Kathrine Egeberg har fra treårsalderen vært glad i å tegne, og i voksen alder tok hun fatt på en systematisk og mangeårig kunstutdannelse. Fra 1995 til 1998 har hun i to perioder blitt veileda og korrigert av Odd Nerdrum. Marte har til vanlig atelier i den Gamle Skolen i lillestrøm, og har deltatt på en rekke utstillinger, blant annet Statens Høstutstilling, Østlandsutstillingen, Blomqvist Kunsthandel med mer. Marte vil også være til stede på åpninga, hvor det blir et musikalsk innslag i tillegg. 

Ingema Hoff er også kunstnerutdanna, og jobber som keramiker og skulptør. Hun arbeider med former som framstiller mennesket både stilisert og naturalistisk. Relasjoner, opplevelser i livfaser, eventyrlige og humoristiske skikkelser er det som opptar henne. 

- Begge kunstnerne er flinke og seriøse kunstnere. Marte ble anbefalt av en annen kunstner som stilte ut her på Syversætre, og Ingema stilte ut hos meg i 2008, forteller Karen. 

Utstillinga er åpen 5. og 6.august, mellom klokka 11-17, og 12. og 13. august, mellom klokka 13 og 17, eller dagene i mellom etter avtale.