• STO PÅ LØRDAG: Lars Petter Heggelund (fra venstre), Bjørn «Miraklet» Bakåsmoen, Einar Widerøe og Tore Huuse Øwre sto for byggingen lørdag.
  • WIDERØE I TÅRNET: Einar Widerøe kan melde om bra utsikt fra det nye utsiktstårnet.

- Kjølabergets beste utsikt, det sier Einar Widerøe, som lørdag var i full sving med å bygge det nye utsiktstårnet i Kjølaberget.

Med seg på laget hadde han også Tore Huuse Øwre, Bjørn «Miraklet» Bakåsmoen og Lars Petter Heggelund. Men hvem som har gjort forarbeidet vites ikke.

- Jeg la igjen en plankehaug der bilveien stopper på Kjølaberget, og skrev at de skulle til gapahuken 850 meter lenger inn. I løpet av de siste 14 dagene har folk båret planker på dugnad inn, sier Widerøe.

Nesten ett tonn er båret inn

Totalt er det snakk om materialer på 800 til 900 kilo. Mye av materialene stammer fra tidligere byggeprosjekter som Widerøe har vært involvert i, og da først og fremst privat. Restandelen på 2.500 til 3.000 kroner sponses av SolørRadioen.

- Hvem som har båret hva vet vi ikke, men må bare takke de som har hjulpet til. Byggingen i dag gikk veldig bra, og tårnet er alt klart til bruk. Så gjenstår det noen detaljer og finpussing, men tårnet er trygt å bruke, sier Widerøe.

Ettersom tårnet ligger litt på baksiden av berget sees ikke Flisa sentrum så godt her, men fra Sundmoen og mot Bashammeren er det fin utsikt. Likeså mot Skjeppåsen, Gjesåssjøen, Sletta og Våler.

Einar har brukt utallige timer for å lage gode friluftsopplevelser for folk i Kjølaberget, og er stort takknemlig for alle som vil bidra. Lørdag var Bjørn Bakåsmoen som fikk litt ekstra ros.

- Du må skrive mirakelet som mellomnavn på han. Bjørn «Mirakelet» Bakåsmoen heter han nå, ler Widerøe.