• HAR FUNNET TONEN: Unni Tollefsen (til venstre) har vært blomsterpike i Våler de siste fem årene. Nå er Unni Langmoen med på laget også.
  • EGET LAGER: Inne på Haslemoen har Blomsterpikene i Våler et eget lager til disposisjon hvor de er om vinteren.
  • STORE BLOMSTER: De omlag 150 geraniumene som står klare har stor størrelse og skal bli godt synlig.

Blomsterpikene i Våler får mye ros for innsatsen med å pynte opp i Våler sentrum. Primus motor, Unni Tollefsen, har brukt utallige timer i løpet av vinteren på å stelle med geraniumene som står lagret på Haslemoen. Nå gleder hun seg stort til våren, og med på laget har hun fått navnesøster Unni Langmoen.

- Gjennom vinteren har jeg brukt en del tid på å klippe og stelle med geraniumene. Vi vil jo at de skal være synlige for de som kjører forbi sentrum, og derfor skal det være litt størrelse på dem, sier Tollefsen.

Hun regner med å være i gang med pyntingen av Våler sentrum i mai måned, og vil gjerne ha med seg flere frivillige til å pynte opp i sentrum.

- Nå har jeg fått med meg Unni Langmoen. Vi er to positive mennesker som mener det er mulig å få til det meste. Vi vil gjerne ha med oss flere blide og kreative damer, eller kærer da, sier Tollefsen.

Trenger flere hender

I fjor hadde hun blant annet stor hjelp av beboerne på asylmottaket på Haslemoen. Nå som det er nedlagt skulle hun gjerne sett at enda flere hender kunne være med å hjelpe.

- Hjelpen fra mottaket var en suksess både for oss og dem. De fikk aktivisert seg, samtidig som de pyntet opp i nærmiljøet. Det var veldig lærerikt for oss og dem, og de var utrolig flinke. Jeg ble glad i disse menneskene og synes det er synd de er borte, sier Tollefsen.

Det som imidlertid er klart er at Sporty 4H i Våler skal hjelpe til med å beplante og stelle kommunevåpnene ved Haslemoen og Braskereidfoss. 

Tollefsen erkjenner at hun bruker uhorvelig mange timer på planter og pynting av sentrum, men alle de gode tilbakemeldingene hun får gjør det morsomt å drive med.

- Glad i bygda

- Jeg er glad i bygda mi og menneskene her. Gjennom blomsterjobben får jeg kontakt med mange, og det gir meg energi til å stå på, sier Tollefsen, uten at hun tør å regne på hvor mange timer hun bruker på blomster- pyntingen i Våler sentrum.

I tillegg til å pynte opp i Våler sentrum står Blomsterpikene i Våler for pynting på kirkegården, og her steller de med totalt 65 graver i tillegg til andre blomsterbed.

- Rekker du noe annet enn blomster i vinterhalvåret da. Får du for eksempel sett Dagsrevyen?

- Jada, Dagsrevyen får jeg i hvertfall med meg, ler Tollefsen.