• BRA OPPMØTE: Det var 23 påmeldte til årets UKM i Våler. Også mange publikummere var på plass.

Dette året er det første året hvor alle kommunene i Hedmark har egen lokalmønstring. Det nye i år er også at alle Solør-kommunene har hver sin mønstring.

Nina Uhlen Solemsli (16) er med og arrangerer UKM i Våler sammen med lokalkontakten, Per Arnesen. Hun ble med i fjor som arrangør hvor hun etter det har både vært med på fylkesmønstring og landsmønstring. Nå bruker hun mye tid på Kreative Unge Arrangører (KUA), og de arrangerer fylkesmønstringen i Hedmark.

- UKM er en plass hvor du blir akseptert, og her blir alle sett på en annen måte enn på for eksempel skolen. Med UKM så føler jeg at jeg har funnet meg selv, sier Solemsli.

Det var også kunstutstilling hvor unge fra 10 til 17 år utstilte. En god samling fotografer, tegninger, malerier og buer ble vist frem.

En av utstillerne var Maria Svartvadet-Jakobsen (16) som utstilte tre av tegningene sine. Hun hadde tegnet portretter av Troye Sivan, Jim Moriarty og Ben J. Pierce. Disse tegningene brukte hun 3 til 6 timer på og har dette som hobby.

- Jeg er mest fornøyd med portrettet av Troye Sivan, denne brukte jeg 5 til 6 timer på å tegne, sier Svartvadet-Jakobsen.

Fylkesprodusenten for Hedmark, Karoline Amb, kom på besøk i Våler for å se hvordan UKM ble arrangert her. Under forestillingen snakket hun kort om UKM i Hedmark og Kreative Unge Arrangører som arrangerer fylkesmønstringen, som i år blir arrangert i Kongsvinger.

Kvelden ble ledet av konferansieren Kaja Wigaard Kjølen (16). Det ble vist frem talent på forskjellige kategorier. Både gitar og piano ble brukt under kvelden. Ine Marie Kørra (14) leste opp sin egen historie på scenen som eneste litteratur bidrag.

De som gikk videre fra lokalmønstringen i Våler er:

Utstilling
Maria Svartvadet Jakobsen, med portrettet Troye Sivan
Sigrun Haugsdottir, med foto Rosa himmel
Reserve: Emilie Christine Moberget, med Hvordan er det mulig å bli sånn på to uker

Scene
Eira Øyen Hol, med låta Sleeping Beauty
Edward & Jacob, med Dirty paws
Reserve: Maren og Tiril, med låta Let her go

Littaratur
Ine Marie Kørra, med Det bare skjedde.