Handelssenteret Flisa og Flisa grenderåd gikk i fjor sammen om å kjøpe inn blomster til sentrumsstolpene i Kaffegata, men oppstartsproblemer gjorde at resultatet med fordel kunne ha blitt bedre. I år prøver de seg igjen, og flere grep er tatt for at blomstene skal bli fine. Blant annet har de fått inn to ungdommer som skal vanne blomstene i sommer.

- Dette er et dugnadsprosjekt, og vi hadde et ønske om at sentrum skulle bli pyntet med blomster. I fjor ble resultatet heller skralt, men vi har lært av våre feil. I år søkte vi om midler fra grenderådet slik at vi kunne ansette noen ungdommer til å vanne blomstene i ferietiden, og fikk innvilget 10.000 kroner til dette. Det gjør at vi er sikret vanning i ferietiden, sier Bjørn-Martin Brandett, som er leder i handelsstanden og engasjert i prosjektet.

Andre som er med på å dra prosjektet er Silje Flismyren og Luisa Arango. De er nå glade for at Tuva og Sina Myrvang har takket ja til sommerjobben med å vanne blomstene. De er allerede i gang med jobben.

- Vi får noen kommentarer fra folk på at blomstene henger veldig høyt. Dessverre er jeg redd pottene hadde blitt stjålet eller utsatt for hærverk om de hang lavere. Derfor henger de så høyt at det ikke er mulig å få tak i dem uten hjelpemidler, sier Brandett.