• FEM HUS: I banen er det satt opp fem hus som brukes i «krigen», og det er flotte kulisser Krav har bygd.

I Solør er det mange aktiviteter som turister helt sikkert hadde satt pris på å prøve. Men hvordan skal turistene vite om alle tilbudene som finnes?

Tony Krav i XL Paintball har nylig bygd et paintballanlegg rundt småbruket hjemme i Hof-Åsa, og Kjersti Gram Lindstad har laget en klatrepark i Gjesåsen. Dette er bare to av tilbudene som turister helt sikkert kunne tenke seg å prøve. Utfordringen er at det ikke finnes noen felles strategi på å markedsføre alt en kan finne på i Solør.

Må en hel pakke til

- Det største problemet er manglende overnattingsmuligheter. Skal vi lykkes må det være mulig å få til en pakke med ulike ting, og dette kan lokke folk til regionen. Finnskogen har mye skog, men det finnes i hele Norge. Vi trenger noe mer enn skog skal vi lykkes, sier Tony Krav.

Tidligere drev han paintballanlegg på Haslemoen, men kostnader knyttet til leie og hærverk gjorde at han så seg nødt til å flytte anlegget hjem. Det gir mange muligheter også.

- Nå kan jeg gå rett ut i bana, og det kreves ingen store forberedelser for å ta i mot grupper. Jeg bruker sosiale medier for å markedsføre meg, men ser klart at vi kunne stått bedre rustet samlet, sier Krav.

Startet opp i 2004

Krav startet med paintball i egen regi i 2004 på Haslemoen, og før dette drev han litt i skogene rundt Dæsbekken på Åsnes Finnskog. Paintballmiljøet i Norge er stort, men det er også mange som aldri har prøvd paintball som vil prøve seg.

- Jeg har hat kunder fra hele Østlandet, og er spent på responsen i anlegget her. Helst bør man være minst 10 personer for å få litt fart i spillet, men den nye banen min her i Hof-Åsa er det mulig å dele opp så det holder med seks personer. Men jo flere som er med i spillet, jo artigere er det, sier Krav.

Krav har lagt ned uttallige timer i å bygge opp det nye anlegget i Hof-Åsa, og nå håper han mange vil komme for å prøve spillet. Både lokale og andre.