Trond Midtsundstad har altså arbeidet 39 år og 1 måned for Vinmonopolet, men gleder seg nå til å bli pensjonist. 

- Det er klart det kommer til å bli spesielt, etter så mange år. Det blir en merkedag, men samtidig er det noe jeg har sett fram til de siste par årene. Mandagen etter jeg har sluttet, blir nok en stille og rolig dag. Jeg skal i alle fall ligge en time ekstra, og lage meg en god frokost. OL starter jo også, så jeg skal nok få med meg litt av det også. Timingen med at jeg blir pensjonist samtidig som OL starter, er faktisk tilfeldig,  smiler Midtsundstad. 

startet i 1979

Midtsundstad har arbeidet for Vinmonopolet både i Oslo, i Elverum og sist på Flisa. 

- Jeg startet i 1979 i Drammensveien, og kom etter hvert til Trondheimsveien ved Carl Berner som jeg var 1,5 år. Da var det ingen selvbetjening, men salg over disk og vi pakket inn hver flaske vi leverte til publikum. Samtidig kom disse «Fjose-posene» med forskjellige farger, så det er litt spesielt å ha vært med og opplevd synes jeg. Det var lange arbeidsdager da også, og det ble mye gåing husker jeg. Vi måtte opp og ned et par etasjer for å hente flasker, så det er litt enklere i dag med selvbetjening, forteller Midtsundstad. 

Trond Midtsundstad hadde arbeidssted i Elverum fra 1980 til 2002. 

-  Ja, det ble 22 år i Elverum og det var ei spennende tid. Jeg ble kjent med mange folk fra hele Østerdalen og Trysil, vi leverte varer til hele indre Østlandet - blant annet til hoteller. Det var ei fin tid, mimrer Midtsundstad.  

holdt på å bli pol på flisa i 1984

Så endelig ble det Pol på Flisa og arbeidsveien ble vesentlig kortere fra Dulpetorpet på Hof Finnskog. 

- Det ble «nesten» Pol på Flisa i 1984, men det skjedde noe politisk som jeg ikke helt har fått klarhet i. Det kunne spart for meg mye kjøring i alle fall! Polet på Flisa ble åpnet til St. Hans i 2002, og det har vært ei god reise på Flisa. Jeg har blitt kjemt med mye folk og har lært opp mange til å drikke vin og det har blitt mindre og mindre brennevin. Vi har solgt mer og mer vin, og vinsalget øker fortsatt. Jeg føler at folk har satt pris på opplæringa og mange har kommet tilbake i ettertid og takket for hjelpa i forhold til vintips til forskjellige matretter. Selvsagt er det vanskelig å få det til å klaffe hver gang, men treffer vi med rundt 80 prosent av anbefalingene våre er jeg fornøyd, sier Midtsundstad.  

Det er mye kunnskap som blir borte når Midtsundstad blir pensjonist, men det er han ikke bekymret for. 

- Nei, det går nok bra! De er veldig skolerte de som jobber her i dag, og Polet fortsetter med god skolering generelt. De som kommer etter meg, er kanskje vel så skolerte de - så det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, fortsetter han. 

har planer for pensjonisttilværelsen

Tiden som pensjonist skal ikke tilbringes i sofaen, men mens OL pågår blir det nok litt tid i sofaen. 

-  Jeg har et lite småbruk og noen gamle hus som skal restaureres, og 400 mål med skog som skal tynnes og bearbeides. Fritidsproblemer blir det ikke nei, her er det bare å stå på og det skal bli godt å «lea på skrætten» nå da jeg har kommet opp i årene, smiler Midtsundstad. 

Den siste tiden har det vært en nedgang i salget på Polet på Flisa og det bekymrer Midtsundstad. 

- Vi har større nedgang enn de vi kan sammenligne oss med. Vi må bli mye flinkere til å handle lokalt, slutter vi å handle lokalt er det ikke igjen noen ting her om 10 år. Skal du for eksempel kjøpe deg en komfyr og reiser til Elverum for å kjøpe den, sparer du kanskje 5-600 kroner. Hva er det å spare når du tenker at en komfyr varer i 5-10 år? Dette er viktig og det må vi tenke på! «Harry-handel» og netthandel er også en utfordring selvsagt. Bruk de lokale tilbyderne før det er for sent, det er viktigere enn noen av oss aner, er oppfordringen fra Midtsundstad. 

- kunne endt opp som tømmerfløter i canada

Den nå snart pensjonerte Midtsundstad, som for mange er synonym med Polet, startet sin karrière som tømmerfløter. 

- Ja, jeg jobbet som tømmerfløter fra 1972 til -79. Jeg var med Jørgen Strand og Kåre Valbækken blant annet, og alle de jeg kaller de legendariske tømmerfløterne. Det var som å være på revy hver dag hele sommeren, det var et helt unikt og artig miljø. Det var nesten så jeg havnet i Canada og! Dag Tore Syversen og jeg fikk tilbud, men det ble aldri noe av. Det kunne blitt en helt annen vei enn det det ble, men jeg angrer jo ikke. Vinmonopolet har vært en stødig og god arbeidsgiver i drøye 39 år, avslutter Trond Midtsundstad.