I forbindelse med at Elverumsdagene har 30-års jubileum i august, har Hedmark Rehabservice vært med i 20 av disse årene. Og at Elverumsdagene har utviklet seg, kan daglig leder Kjell Gunnar Thoresen i Hedmark Rehabservice bekrefte:

- Da vi var med i starten, var det utstillere i Storgata og på torvet, men Storgata var jo mye kortere på den tiden. Elverumsdagene har blitt mye større, det er flere utstillere og aktører og det er mye mer profesjonelt. Det har blitt matlandskap og alt er generelt blitt mye større, forteller Thoresen.

På spørsmål om hva Elverumsdagene betyr for Hedmark Rehabservice, får vi følgende klare svar:

- Vi stiller opp uansett, og byr på kaffe og en god prat med gamle og eventuelt nye kunder. For oss er både Elverumsdagene og Solør Martn veldig viktig og de beste steder vi er på gjennom året. I «dalføret kjenner alle alle» og dette er den beste markedsføringen vi får, smiler Thoresen.

HOVEDREDNINGSSENTRALEN I SOLØR

Firmanavnet forkortes til HRS og dette har de hatt det mye moro med:

- Vi har fått flere spørsmål om hva HRS står for av folk som ikke kjenner bedriften, og da bruker vi å svare at det er «Hovedredningssentralen i Solør, ler Thoresen.

Bedriften startet opp i 1989/90 og da var det kun hjelpemidler de holdt på med:

- Firmanavnet har vært det samme hele tiden, men vi startet i tillegg med varmepumper for rundt 20 år siden. Den eldste varmepumpa jeg kjenner til, er over 30 år gammel og går fortsatt, forteller Thoresen.

Hedmark Rehabservice har sitt nedslagsfelt mellom Tolga og Eidskog, de har service og årskontroller på sykehus og sykehjem i hele distriktet. Og holder fortsatt på med hjelpemidler på sykehus og sykehjem.

SNART LEVERT 4.000 VARMEPUMPER

Levering av varmepumper skjer over store områder:

- Vi har levert varmepumper fra Oslo til Tynset, det er selvfølgelig mye i Solør – men aller mest i Elverum. Det går jevnt hele året, størst pågang er det om høsten. Dette året har vel vært det året hvor det har vært jevnest levering hittil, sier Thoresen.

Varmepumpen har sin opprinnelse i sydligere strøk, men da som kjølepumpe:

- I varmere strøk var det stort behov for kjøling, men her i Norden var det større behov for oppvarming. Det var i utgangspunkt samme type pumpe, men med motsatt effekt, forklarer den erfarne bedriftslederen.

- Alle pumper som leveres til Norge gjennom året, blir faktisk produsert på 2,5 dag! Jeg var på fabrikkbesøk i Malaysia og der var det 1.260 personer som produserte én type pumpe samtidig – det kom ut én pumpe hvert 10 sekund, sier en imponert Thoresen.

- I disse dager med torden, er det naturlig å spørre hvor stor pågang det blir på serviceteknikerne etter noen ordentlige smeller?

- På alle disse årene jeg har drevet i bransjen, er det faktisk bare 1 pumpe som har gått, avslutter Kjell Gunnar Thoresen i Hedmark Rehabservice.