2016 ligger an til å bli et skikkelig godt år for Trio Bilservice på Kirkenær. Salget av både nye og brukte biler er økende, og også trafikken på verkstedet er god.

- Vi har solgt mer hittil i år enn vi gjorde i hele fjor, og vi regner med å få levert alt vi har solgt før jul. På nybilsalget ligger vi nå 300 prosent over budsjett, til sammenligning ligger KIA Norge 68 prosent over budsjett. Vi må langt tilbake for å finne lignende tall hos oss, mener daglig leder Per Arne Vestmo. 

Kundene befinner seg hovedsakelig mellom Elverum og Kongsvinger, men en god del av kundene reiser enda lenger for å handle bil hos Per Arne og kona på Kirkenær. 

- Vi skårer best på kundetilfredshet i KIAs kunde- undersøkelse. Det setter vi veldig pris på. Fornøyde kunder er det aller viktigste for oss, forklarer han.

Også på Kirkenær følger man utviklingen og trendene man ser på landsbasis. Er salget høyt andre steder, øker det også her. 

- Vi ser at vi følger svingningene vi finner på landsbasis. Det ble anslått 140.000 solgte biler i Norge i 2016, men det ser ut til å havne på på 150.000. Av dette er det beregnet 7.100 KIA. Noe som er ny rekord, sier Vestmo.

Nå har for alvor folk i Solør fått opp øynene for el- og hybridbiler.

- Den store etterspørselen etter el- og hybridbiler begynte i Oslo for et par år siden. Nå ser vi at stadig flere vil ha mer miljøvennlige biler her også.  

Mye nytt og spendende

Bilforhandleren venter mange spennende nyheter utover høsten, og gleder seg til veien videre. 

- Vi er i ferd med å få inn KIA Niro Hybrid. Denne passer godt for alt fra førstegangskjøpere til familier. Man får en godt velutrustet bil en fornuftig pris. Årsaken er at hybridbilene kommer veldig godt ut avgiftsmessig. KIA har i mange år hatt en del utfordringer med å nå ut til de yngre kundene, men det virker som det begynner å løsne nå, forteller han. 

Han anslår at de gunstige avgiftene utgjør så mye som 50.000 kroner på en KIA Niro Hybrid, kontra en sammenlignbar bensinbil. Utover høsten kommer også KIA Optmia. De finnes både i bensin og hybrid. 

Pågangen på verkstedet er også stor. Flere solgte biler gir mer arbeid. 

- Vi har faktisk så mye å gjøre at vi planlegger å ansette en mann til på verkstedet.  Når det kommer flere ny biler på veien er det flere som skal ha service og reparasjoner. Det gir gode ringvirkninger, mener han.